kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Tutamıyorum Zamanı isimli şarkıya çekilen klipte Müslüm Baba oturup şarkı söyledi, rol kesti.

Sırada klasik müzik var

SONAT BAHAR
13.02.2009
Baba, hem tabandaki hayran kitlesine hem de yeni Müslümcü sosyetiklere hitap etmeye devam ediyor. Gönlü hâlâ Gülhane Konserlerinde ama Fazıl Say ile proje yapmaya da açık, 'sürprizli şeyleri' seviyor..
Artık ancak bir arabesk albüm yaparsa bizi şaşırtacak duruma gelen Müslüm Gürses, yine farklı bir projeyle gündemde. Bu kez hem 'jiletçiye' hem 'entele' felsefesinden yola çıkan Müslüm Baba, Sandık isimli yeni bir albüm çıkardı. Albümünde Kenan Doğulu'dan Tutamıyorum Zamanı şarkısını da söylüyor, en damardan İtirazım Var'ı da... Bununla kalmayıp ortaya karışık olsun diye, Ajda Pekkan, Sezen Aksu ve Fikret Kızılok'tan şarkılar da eklenmiş albüme.
Müslüm Gürses, 2000'li yılların başında yaşadığı dönüşümü bu albümle tamamladı desek sanırım yanlış olmaz. Gülhane Parkı'ndan, Harbiye Açıkhava'ya uzanan sıra dışı bu yolda, araya bıırrrrrr'lı reklamlar da, şarkı yarışmaları da, baba şovlar da girdi. Gürses, her defasında acaba bu kez ne yapacak diye beklenir oldu. Çünkü artık fark yaratmak onun tarzıydı. Tam bu beklentinin ışığında yeni bir albümle, yeni bir sürprizle yine sahnelerde baba. Müslüm Gürses ile son albümünü, değişimi, eskiyi, yeniyi konuşalım istedik, randevulaştık. Hatta kuru bir röportaj olmasın, içine izlenim katalım diye klip çekimine konuk olmak istedik. Plan harikaydı ama Müslüm Gürses planlarla şekillendirilemeyecek kadar özgün biri olduğu için röportaj ve klip çekimi bir hayli heyecanlı oldu.
Kenan Doğulu'nun Tutamıyorum Zamanı isimli hit parçasına Müslüm Gürses yorumu için klip mekânı olarak Beykoz'daki eski Sümerbank ayakkabı fabrikası seçilmişti. Mekân son derece büyüleyici, insana gerçekten zamanı tutamadığını hissettiren tarzdaydı. Büyük bir savaş ve yıkımın ardından terk edilmiş bir mahalle havasındaki mekânda Müslüm Gürses'in basınla randevusu saat 14.00'deydi. Magazin muhabiri arkadaşlar tam saatinde oradaydı tıpkı Müslüm Baba gibi. Ama iki tarafında aynı saatte, aynı mekânda olması buluşmaları anlamına gelmiyordu, bunu iki saat bekletilmenin ardından sanırım herkes anlamıştı. Tam iki saat bekleyen magazinci arkadaşları, "Amma saygılılar bu bekletilmeye sesleri çıkmıyor," diye takdir etmek üzereydim ki, bir çoğu mekânı terk etti. Kalanlar da çareyi, buldukları bir topla tek kale maç yaparak, zamanı verimli değerlendirmekte buldular. Sonunda Müslüm Gürses kendini hazır hissedince basının karşısına çıktı. Albüme dair sorular soruldu, baba uzun düşünce araları vererek soruları cevapladı.

"CEZA'YLA İYİ BİR ŞEYLER YAPARIZ..."
Neden böyle bir albüm sorusuna Müslüm Gürses kendi üslubuyla yanıt verdi: "Getirdiler, önümüze sundular, baktık, hoşlandık değerlendirelim dedik." Albüme şarkılarını veren Sezen Aksu, Ajda Pekkan ve Kenan Doğulu'ya "Severek değerlendirebilirsiniz dediler, sağ olsunlar, var olsunlar," diyerek teşekkür eden Gürses, en sevdiği ve etkilendiği parçanın Sezen Aksu'ya ait olan Sorma olduğunu söyledi. "Bu şarkı beni biraz fazla etkiledi. Bir de Kenan Doğulu'nun şarkısı Tutamıyorum Zamanı bayağı sıcak bir şarkıydı," diyerek yorumda bulunan Müslüm Baba'nın basınla sohbeti sanılandan uzun sürdü. Bir ara Ceza ile yapacağı düet sorulan Müslüm Gürses, "Ceza da memleketimizde seviliyor, bende seviyorum" diyerek birlikte turne yapacağı Ceza hakkında konuştu. "Beraber sizleri görmek istiyoruz dediler, düşündüm, kötü olmaz dedim, normal aslında. Yani yadırganacak bir şey yok, onlar da bu işe emek vermişler biz de vermişiz. Tarz olarak bir farklılık var ama neticede bir müzik yapıyorsun işte efendime söyleyeyim, o güzelliği yakalarız ya, onlarla yakalarız," diyerek rapçı Ceza ile düete bakışını yansıttı.
Sonlara doğru Müslüm Baba'nın "yaaaniii, eveeeeettt"lerinin tonunun değiştiği, bir hayli sıkıldığı gözlerden kaçmadı. Magazinci arkadaşlar malzemeyi toplayıp olay yerinden ayrılırken, röportaja geçmek üzere hareketlendim ama o kadar saat bekledikten sonra tam anlamıyla şok yaşadım. Çünkü Müslüm Gürses, " Hanımefendi ben çok gerildim, sıkıldım, başka zaman yapalım," demesin mi? Dedi...
Albümden Ölsem Vazgeçmem parçası aklımda, dışarıda beklemeye devam ettim. Sonunda Müslüm Gürses'in keyfi yeniden yerine geldi ve oturup sohbet edebilme fırsatı bulduk. Müslüm Gürses'e korsandan, krizden etkilendiğini hatta şevkinin kırıldığını anlattı; "Valla gerekli önlemler alınıyor ama güzel kardeşim, neticede bir darbe, zedelenme var. Emek çalınıyor yani. Albüm bile yapmayacak derecesine geldim. Böyle olunca insanın tabii ki ister istemez şevki kırılıyor."
Bu albümün arabesk sever hayranlarını da mutlu edecek bir çalışma olduğunu hatırlattığımda "Sevenlerimizden yoğun istek aldık, değerlendirdik," diyerek söze başladı ve eski hayranlarını hiçbir zaman küstürmediğini anlattı: "Gayet hoş karşılıyorlar, biz kendi tarzımızda olayı değerlendiriyoruz, daha farklı bir şekil ortaya çıkıyor. Sevenlerimiz tarafından yadırganacak bir pozisyona girmiyoruz. Onlar da yadırgamıyorlar, her şey güzel hanımefendi," dedi.

"GÜLHANE'DE KONSER DÜZENLENSE ÇIKARIM"
Jiletli günleri hatırlattığımda ise, "Artık bana jilet değil, gül atıyorlar," diyerek konuya son noktayı koydu ve ekledi: " Bugün Gülhane'de bir konser düzenlense çıkar yine o kitleyle buluşurum ama artık o halk konserleri düzenlenmiyor, biz Anadolu'da halkla buluşuyoruz, festival oluyor gidiyoruz."
Sıra klip çekimine geldiğinde yönetmen aslında işini bitirmişti bile. Esas kız ve oğlanlı sahneler çekilmiş Müslüm baba bir koltuğa otursun ve sallanarak şarkıyı söylesin diye bekleniyordu. Yani babaya biçilen rol tam da onun şanına yakışır gibi oturaklıydı. Müslüm Baba beş altı kez Tutamıyorum Zamanı şarkısını söyledi kamera kayıt dedi ve klipte böylece bitti 'baba' için bitti. Yakında izlersiniz....

KLASİK MÜZİĞİ DE FAZIL SAY'LA YAPARIZ
Müslüm Gürses, arabeskle başlayan 45 yıllık müzik macerasında 100'den fazla albüm yaptı, halk müziği de söyledi, sanat müziği de. Teoman'la düet yapıp rock'a da göz kırptı, yeni albümünde Ceza'yla düet yapıp rap'e de. Denemediği neredeyse birkaç tarz kalan Müslüm Baba'ya bir daha ki sefere klasik müzik olur mu diyorum, "Neden olmasın" diyor, ekliyor: "İlginç bulduğum projeye varım diyorum. Sürprizli şeyler hoşuma gidiyor. Müzik varsa ben varım. Fazıl Say da olur, böyle bir proje gelirse değerlendiririz."
Haberin fotoğrafları