kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Mürettebatımızın sağlık durumları iyi"

Giriş Saati : 15.02.2009 17:27
Güncelleme : 15.02.2009 20:48
Yeni Haber
Gürcistan'ın Poti Limanı açıklarında yasa dışı avlandığı iddiasıyla alıkonulan Türk balıkçı teknesinin sahibi Yaşar Alaçoğlu, tekne mürettebatının sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, ''Ancak maddi olarak büyük zararımız var. Türk makamların bize yardımcı olmasını bekliyoruz'' dedi.

Rize'de faaliyet gösteren Alaçoğlu Balıkçılık firmasının sahibi Yaşar Alaçoğlu, Ordu açıklarında avlanan firmalarına ait ''Pala Reis'' adlı balıkçı teknesinin 12 Şubat Perşembe gecesi 3 Gürcistan sahil güvenlik botu tarafından taciz edildikten sonra alıkonulduğunu söyledi.

Kendilerinin Türk karasularında avlandığını, Gürcistan'ın karasularına girmediklerini savunan Alaçoğlu, ''Biz Türk karasularında avlanıyorduk. Buna rağmen teknemizi 30'a yakın mürettebatıyla Poti Limanı'na çektiler. Bizim de dün haberimiz oldu. Telefonla irtibat kurduğumuz kaptanımız, Gürcistan sahil güvenlik botlarının tekneye ateş ettiklerini ifade etti'' diye konuştu. Teknelerinin Poti'de tutulduğunu, tekne mürettebatının ifadelerinin alındığını anlatan Alaçoğlu, şunları kaydetti:

''Görüştüğümüz Türk makamları, Gürcü yetkililerin tekneyle silah ve uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığını ve silahların Abhazya'ya götürülmeye çalışıldığını ileri sürdüklerini bildirdi. Bizim böyle bir şeyle ilgimiz olması söz konusu değil. Bizim işimiz sadece balıkçılık. Başka bir şey yapmamız mümkün değil.'' Teknede 4 bin kasaya yakın hamsi olduğunu dile getiren Alaçoğlu, ''Mürettebatımızın sağlık durumları iyi. Ancak maddi olarak büyük zararımız var. Türk makamların bize yardımcı olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Yaşar Alaçoğlu, aynı balıkçı teknesinin 3 yıl önce de benzer iddialarla Gürcü sahil güvenlik güçlerince alıkonulduğunu, daha sonra 200 bin dolar ödeyerek tekneyi geri aldıklarını bildirdi.

(AA)