kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Büyük Menderes Nehri'nin taştı

Giriş Saati : 15.02.2009 17:58
Güncelleme : 15.02.2009 20:48
Yeni Haber
Aydın'ın Söke ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Söke-Bağarası kara yolu trafiğe kapatıldı.

Söke'de devam eden yağış nedeniyle Menderes Nehri'nde su seviyesi yaklaşık 6,5 metreye ulaştı. Nehrin suyu, Söke-Bağarası kara yoluna taştı. Bunun üzerine kara yolu geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Söke Kaymakamı İsmail Demirhan, Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Aksoy ve köy muhtarları bölgede incelemelerde bulundu. Söke Kaymakamı İsmail Demirhan, Çine Barajı'nın bitmesiyle bu sıkıntının yaşanmayacağını belirterek, barajın kısa süre içinde tamamlanmasını umduklarını söyledi.

Bölgede yağışların bir süre daha devam edeceği şeklinde Meteoroloji Müdürlüğünden açıklamalar geldiğini hatırlatan Kaymakam Demirhan, ''Üzücü bir olayın yaşanmaması için Söke-Bağarası kara yolu kapatıldı. Vatandaşlarımızdan bir süre bu yolu kullanmamalarını istiyoruz. Bağarası istikametinden Söke'ye gelecek olan vatandaşlarımız alternatif yolları kullanabilirler'' dedi.

Jandarmanın yolun trafiğe kapandığı bölümde gerekli tedbirleri aldığını ifade eden Demirhan, yolun trafiğe açılmasına karar verildiğinde, gerekli duyuruları yapacaklarını söyledi. Demirhan, özellikle ova kenarında konutları olan vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun ise daha önce Burunköy'ün korunması için yapılan setlerin yanlış yerde olduğunu öne sürerek, bu setler yüzünden Menderes Nehri'nin kendi yatağında akmadığını söyledi. Altun, Söke-Bağarası arasında pek çok dere yatağı bulunduğunu belirterek, ''Bu dere yatakları faaliyete geçerse, yola suyun basması önlenebilir. Yoksa her şiddetli yağmurlarda bu manzaralar yaşanır'' dedi.

DSİ 21. Bölge Müdür Yardımcısı Süleyman Aksoy ise Çine Barajı'nın 2009 yılı sonlarında su tutabilecek hale geleceğini kaydetti.

(AA)