kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Claudia Llosa (en sağda) Milk of Sorrow adlı filmiyle Altın Ayı ödülünü kazandı.

Berlin'de ödülleri kadınlar ve Latinler kaptı

ESİN KÜÇÜKTEPEPINAR BERLİN
14.02.2009
59. Berlin Film Festivali'nde Claudia Llosa'nın Acının Sütü filmi Altın Ayı'yı kazandı. İranlı Asghar Farhadi'nin En İyi Yönetmen seçildiği gecede Birgit Minichmayr En İyi Kadın Oyuncu, Malili Sogitui Kouyate ise En İyi Aktör ödülüne değer görüldüler..
Berlinale jürisi, ödül tercihlerini, ağırlıklı olarak, kadın yönetmenlerin imzasını taşıyan ya da Latin Amerika yapımı olan filmlerden yana kullandı. Altın Ayı Ödülü Perulu Claudia Llosa'nın yönettiği La Teta Asustada / Kederin Sütü adlı filme verildi. Bu hüzünlü film, annesinin cenazesini köyünde toprağa verebilmek için zengin bir müzisyenin hizmetlisi olarak çalışmaya başlayan genç bir yerli kızın çabasını sınıfsal unsurlara da yer vererek yansıtıyor. Filmin başrol oyuncusu Magaly Solier'nin Altın Ayı'yı ekipçe kabul ederken teşekkür konuşmasının bir kısmını ana dilinde yapması ve gözleri dolu dolu bir şarkı söylemesi, herkesi duygulandırdı.

LATIN SİNEMASININ BERLİN ZAFERİ
Llosa gibi genç bir kadın yönetmen olan Maren Ade ise ikinci filmi Alle Anderen / Başka Herkes ile Jüri Büyük Ödülü Gümüş Ayı'yı Uruguay yapımı Gigante ile paylaştı. Ade'nin filmi genç bir Alman çiftin ilişkilerini gözden geçirdikleri tatil sürecini ince ayrıntılarla beziyor. Filmin başrolünü üstlenen Avusturyalı Birgit Minichmayr En İyi Kadın Oyuncu dalında Gümüş Ayı'ya değer görüldü. Bu çaba, Latin sinemasının yeni kuşağına özgü minimalist ve hümanist yönetmeni Adrian Biniez'e 50 bir avroluk En İyi İlk Film ödülünün yanı sıra, yenilikçi filmlere verilen

BİNİEZ: ANNEMİ İSTİYORUM!
Alfred Bauer Ödülü'nü de kazandırdı. Biniez bu kadar ödüle öyle şaşırdı ki Gümüş Ayı alırken ağzından dökülen ilk cümle "Annemi istiyorum" oldu! En İyi Yönetmen dalında Gümüş Ayı Ödülü'nü veren jüri üyesi Wayne Wang'in kadınlara iltifat etmesi kimseyi şaşırtmadı. Ödül İranlı erkek yönetmen Asghar Farhadi'ye verilse de filmi Darbareye Elly / Elly Hakkında bir kadın karakter etrafında gelişiyor. Festival töreninde bir gelenek de bozuldu.En İyi Erkek Oyuncu Gümüş Ayı Ödülü'nü "London River"daki yalın ve dokunaklı performansıyla hak eden Sotigui Kouyate, sahnedeki uzun teşekkür konuşmasıyla Alman disiplinini bozdu. Kouyate yaklaşık çeyrek saat süren konuşmasında meseller anlattı, özlü sözler söyledi ama izleyicileri sıkmadı. En İyi Senaryo Ödülü alan The Messenger / Ulak filminin Amerikalı başrol oyuncusu Ben Foster usta rakibinin ayakta alkışladı.
Haberin fotoğrafları