kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Demirtaş, yeniden başkan seçildi

Giriş Saati : 14.02.2009 17:26
Güncelleme : 14.02.2009 21:05
Yeni Haber
İzmir Ticaret Odası (İZTO)'nda organ seçimleri tamamlandı. 2009-2013 döneminde görev yapacak yönetim kurulu ve denetim kurulu üyeleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) delegeleri ve meclis başkanlık dı belirlendi.

Yönetim kurulu ve meclis başkanlıkları için ikişer liste yarıştı. Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Başkanı Necip Kalkan yeniden seçildi.

Oy verme işlemi, İZTO binasında saat 09.00'da başladı. Yönetim kurulu, disiplin kurulu ve TOBB delegeleri için ayrı sandıklarda, 189 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. Demirtaş'ın hazırladığı yönetim kurulu listesi 104, Alaaddin Yüksel başkanlığındaki liste 83 oy aldı, 1 oy geçersiz sayıldı, 1 oy da boş çıktı.

İZTO'da 17 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Demirtaş, dört yıl daha aynı görevi yapacak. Ekrem Demirtaş, seçimi kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, projeleri bulunan bir grup olduklarını, hiç durmadan hedefe doğru ilerlediklerini söyledi. Engellemelere rağmen seçimi kazandığını söyleyen Demirtaş, "Dört yıl daha bu odaya, üyelerime, İzmir'e ve ülkeye hizmet etme fırsatı bulacağım. Yarından itibaren İzmir Ticaret Odası, projelerine kaldığı yerden devam edecek. Yeni ve daha genç bir meclisin getirdiği dinamizmle tecrübemizi birleştirerek, daha iyi sonuç alıcı faaliyetler yapacağımıza inanıyoruz." dedi.
Sonuçların açıklanmasının ardından oda binasından ayrılırken kendi yönetim kurulu listesindeki meclis üyelerine seslenen Yüksel ise, "Demokratik bir seçimdir. Kazanmak da var, kaybetmek de. Takdir meclis üyelerinin oldu." şeklinde konuştu.

İZTO'da meclis başkanlığı için ise iki "Necip" aday oldu. Mevcut başkan Necip Kalkan 112 oy alırken, Necip Nasır 75 oyda kaldı. Yine 189 meclis üyesinin katıldığı seçimde 1 gçersiz ve 1 boş oy çıktı. İZTO'nun yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Akın Kazançoğlu, Jak Eskinazi, Necmi Çalışkan, Sümer Rahmi Nemli, Mehmet Pamuk, Fatih Dalan, Coşkun Yolgörmez, Erkan Güldoğan, Hüseyin Payzın ve Vahdet Sarıkaya.

(CİHAN)