kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BAT Genel Müdürü Johan Vandermeulen, BAT Yönetm Kurulu Üyesi Tuna Turagay, BAT Tedarik Zinciri Direktörü Patrick Hodgins

BAT, Tekel'le pazar liderliğine soyundu

BÜLENT YOLDAŞ
13.02.2009
Devraldıktan sonra Tekel'e 60 milyon dolar yatırım yapan BAT, üçte birlik pazar payını arttırıp Türkiye pazarında liderlik hedefliyor..
British American Tobacco (BAT) Tekel'in satın alınmasından sonra ilk kez Samsun Fabrikası'nın kapılarını basına açtı. BAT Türkiye Genel Müdürü Johan Vandermeulen, 2002 yılında Tire fabrikasıyla Türkiye pazarına girdiklerini belirterek, 22 Şubat 2008'de Tekel ihalesini kazanarak, Türkiye sigara pazarındaki yüzde 10'luk paylarını yüzde 34'e çıkarttıklarını söyledi. "Tekel'i almak için çok istekliydik" diyen Vandermeulen, BAT ve Tekel'in oluşturacağı sinerjiyle pazarda ikincilikten liderliğe ulaşmayı hedeflediklerini anlattı. Vandermeulen, 180 ülkede 300 markaya sahip olduklarını ifade ederek, "Tekel Türkiye'de yerini sağlamlaştırmış bir marka. Türkiye de en çok sigara satılan 8'inci ülke. Yaptığımız yatırımlarla kalitede sürekliliği sağlayacak satandartları getirdik" diye konuştu. BAT Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Tuna Turagay da, İzmir Tire'deki fabrikaya 350 milyon dolar yatırım yaptıklarını hatırlatarak, "Tekel'in satın alınmasından sonra Samsun ve Tokat'taki fabrikalara makine, fabrika yenilemele ve yeni paket tasarımları için 60 milyon dolar yatırım gerçekleştirdik. 2009 yılı sonuna kadar bu rakam 100 milyon dolara çıkacak. Tekel'i satın alırken verdiğimiz 1 milyar 720 milyon dolar ile toplam yatırımımız 2 milyar doları geçiyor" dedi.