kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Emekliler IMF ile anlaşma istemiyor

Giriş Saati : 14.02.2009 15:58
Güncelleme : 14.02.2009 21:05
Yeni Haber
Emekli- Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş, IMF'nin emekli maaşlarından yüzde 8 gelir vergisi alınması teklifine sert tepki gösterdi.

IMF'nin emeklilere tahammül edemediğini savunan Odabaş, IMF'nin bu teklifle sosyal devletin dibine dinamit koymak istediğini söyledi.

Açlık sınırın altında yaşayan ve son ekonomik krizle hayat şartları daha da zorlaşan emeklilerin aylıklarından vergi alınmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Odabaş, "IMF'nin asıl amacı Türk toplumuna krizin varlığını hissettirecek acı bir reçete dayatmak ve Türkiye'nin krizi fırsata dönüştürme çabalarını emekliler üzerinden sabote etmektir." dedi.

IMF'nin kriz ortamında "sosyal patlamaları fitillemeye çalışan" dayatmalarda bulunduğunu dile getiren Odabaş, "Bu dayatmalar sürpriz değildir. IMF'nin yükselen ve gelişen piyasaların önüne geçme politikalarına uygun bir yaklaşımdır. Krizi derinlemesine yaşayan ABD dahil diğer ülkelerde devlet vatandaşına gelir artırıcı kaynak aktarımı yaparken IMF'nin emeklilerden başlayarak özellikle dar gelirlilerin ücretlerinde azaltmaya ve yüksek oranlı vergi uygulamaya yönelik teklifleri IMF'nin çaylak uzmanlar topluğu olduğu konusundaki kanaatimizi de güçlendirmiştir." şeklinde konuştu.

Piyasaların durgunluk yaşadığı bugünlerde piyasaları canlandırıcı öneriler getirilmesi, başta emekliler olmak üzere tüm çalışanların gelirlerinin artırılması yönünde politikalar uygulanması gerektiğini savunan Odabaş, "Emekli maaşlarında seyyanen 350 TL iyileştirme bekliyoruz. Daha çok küçük esnaftan alış veriş yapan emeklilerin aylıklarındaki bu artış piyasaların canlanmasına da katkı sağlayacaktır." dedi.

Odabaş, "IMF'nin bu densizliğine karşı hükümetin somut ve IMF'nin anlayacağı dilde bir cevap vermesi" amacıyla emeklilere sendika hakkı tanınması ve çalışanlara maaşları nedeniyle ödenmekte olan promosyondan emeklilerinde yararlandırılması konusunda bir Başbakanlık Genelgesi yayınlanması gerektiğini ifade etti.

(ANKA)