kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

13.02.2009
Başkan Obama bir bakan adayını daha kaybetti
ABD'de Barack Obama'nın ticaret bakanlığına aday gösterdiği Cumhuriyetçi senatör Judd Gregg ekonomi politikalarındaki görüş ayrılıkları nedeniyle geri çekildiğini açıkladı. Obama'nın Gregg'den önce ticaret bakanlığına atadığı Bill Richardson da valiliği döneminde seçim kampanyalarına bağış yapan bir şirkete ihale verdiğinin ortaya çıkması üzerine çekilmişti.

ABD Temsilciler Meclisi teşvik paketini onayladı
ABD Temsilciler Meclisi, Başkan Barack Obama'nın sunduğu 787 milyar dolarlık ekonomik teşvik paketini onayladı. Senato ve Temsilciler Meclisi tarafından uzlaşmayla miktarı belirlenen paket, Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada 183'e karşı 246 oyla kabul edildi. Paket oylanmak üzere Senato'ya gönderilecek.

Euro Bölgesi ekonomileri rekor oranda daraldı
Euro bölgesi ekonomisi 2008'in son çeyreğinde yüzde 1.5 ile kayıtlardaki en keskin daralmayı yaşadı. Almanya'da ekonomi bir önceki çeyreğe göre yüzde 2.1, Fransa'da yüzde 1.2 ve İtalya'da yüzde 1.8 daraldı. İspanya ekonomisi de aynı dönemde yüzde 1 daraldı.

7.5 milyon nüfuslu ülkede 80 bin kişi işten çıkarılıyor
Küresel ekonomik kriz yüzünden nüfusu 7.45 milyon olan Bulgaristan'da kısa vadede 80 bin kişinin işten çıkarılacağı açıklandı. Estat adlı kamuoyu araştırma şirketinin ülkenin 28 büyük kentinde yaptığı bir araştırmaya göre ülkedeki orta ve büyük çaplı şirketlerin yüzde 12'si personel indirimine gitmeyi planlıyor.