kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

703 yıllık köprü su altında kalacak

Giriş Saati : 11.02.2009 11:41
Güncelleme : 11.02.2009 22:33
Yeni Haber
Karaman'ın Ermenek ilçesinde Karamanoğulları'ndan kalma Taşeli bölgesini Akdeniz bölgesine bağlayan Görmeli Köprüsü'nün nisan ayında faaliyete geçecek olan baraj nedeniyle sular altında kalacağı bildirildi.

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, 1306 yılında Karamanoğlu beylerinden Mirza Halil Bey tarafından Mimar Yusufoğlu Süleyman'a yaptırılan Görmeli köprüsünün 703 yıldır yöre insanına hizmet verdiğini söyledi. Nisan ayında su tutmaya başlayacak olan Ermenek Hidroelektrik Santrali Baraj Gölü'nün bölgeye getireceği olumlu katkıların yanı sıra bir tarihi de alıp götüreceğini belirten Sözkesen, şunları kaydetti:

''Doğa ve tarih tutkunlarını bu yöreye davet ediyorum. Ermenek'te bulunan sivil toplum örgütleri ve Ermenek Belediyesi olarak bölge için çok önemli olan bu köprünün taşınması için yıllarca çaba sarf ettik. Maalesef çabalarımız sonuçsuz kaldı. Konya Anıtlar Kurulu köprünün taşınırsa özelliğini kaybedebileceği gerekçesiyle talebimizi uygun görmedi. Bu köprü asırlardır zor şartlar altında yaşayan Taşeli bölgesi halkını Akdeniz'e bağladı. İlçemizi, bir beldemizi ve 10 köyümüzü, kültürel ve ticari ilişkilerimiz bulunan Anamur ve yöresine bağlıyor. Ermenek çayı üzerinde ihtiyacı karşılayacak başka bir köprü yok.''

Barajda nisan ayı ile birlikte su tutulmasına başlanacağının kesinleştiğini dile getiren Sözkesen, ''Baraj su tutmaya başladığında mevsim itibarıyla 10-15 gün içinde köprü sular altında kalabilir. Adı gibi herkesin görmesi gereken Görmeli Köprüsü ve Ermenek Vadisi sular altında kalacak'' dedi.
Sözkesen, sorunun çözümü için ortak bir yol bulunması gerektiğini sözlerine ekledi.

(AA)