kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkler aşkını itiraf edemiyor

Giriş Saati : 11.02.2009 15:49
Güncelleme : 11.02.2009 22:33
Yeni Haber
Sevgililer Günü İçin yapılan "Uluslararası Aşk Araştırması"nda, Türkler, İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar ve Portekizliler aşkı anlattı...

Aşkın resmi dondurması Cornetto, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle 5 ülkede 'Uluslararası Aşk Araştırması' düzenledi. İngiltere, İtalya, Portekiz, Fransa ve Türkiye'de internet üzerinden yapılan ankette, aşkını itiraf etmekte en çok zorlananlar Türkler çıktı. Cornetto'nun Sevgililer Günü için yaptığı ankete, 5 ülkeden 15-24 yaş arası 1.667 sayıda genç katıldı.

Araştırmada Türk kadınlarının yüzde 90'ının, erkeklerinin ise yüzde 87'sinin hayatlarında en az 1 kere aşık olduğu ortaya koyulurken, aşkı en az tadanların İngilizler olduğu görüldü. Cornetto'nun Uluslararası Aşk Araştırması'nda ortaya çıkardığı en çarpıcı sonuçlardan biri de Türklerin, diğer 4 ülkeye kıyasla, aşkını itiraf etme konusunda en fazla zorluk çekenler olmaları.

Araştırma sonucunda, Türk erkeklerinin aşkını açıklamak için kullandığı en yaygın yöntemin 'aşkını ilan etmek' olduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte Türk erkeklerinin aşkını itiraf etmekte zorlananları ise sorunu çözmek için arkadaşlarından destek alıyor. Üstelik bu yöntemi kullanma oranı Türk erkeklerinde diğer ülkelere göre 7 kat daha fazla. Öte yandan Türk kadınlarının yarısı aşkı konusunda sessizliğini korumayı tercih ediyor ve fark edilmeyi bekliyor.

EN ÇILGIN AŞIKLAR İTALYANLAR VE İNGİLİZ ERKEKLERİ

İtalyan ve İngiliz erkekleri, sevdiği kişi için çılgınca bir şey yapmak konusunda bayrağı elinde taşıyor. Türk erkekleri, İtalyan ve İngilizlere yetişemese de yüzde 55 gibi yarıdan fazla bir oranla aşık oldukları kişiler için çılgınca bir şey yaptığını itiraf ediyor.

İtalyanlar'ın kendine güveni, duygularını ilk olarak sevdiği kişiye söyleme noktasında da kendini gösteriyor. İngiliz erkekleri bu noktada İtalyanlar'la ortak bir davranış sergiliyor ve hislerini ilk olarak aşık oldukları insana açıyor. Türkler'in bu noktada çaldığı ilk kapı ise yine en yakın arkadaşları oluyor. Araştırmaya katılan gençler genel olarak duygularını ilk olarak ailelerine söylemekten kaçıyor.

PORTEKİZLİLER SANAL AŞKLARA 'EVET' DİYOR

Uluslararası Aşk Araştırması'na göre, aşkını itiraf etmekte zorlanan Portekiz gençleri aynı zamanda sanal aşka en olumlu bakanlar. Diğer Avrupa ülkelerine göre, internet yoluyla sevgili bulmaya en olumsuz bakanlar ise Türkler oluyor. Özellikle kızların kafasını kurcalayan bu soru Uluslararası Aşk Araştırması cevap buluyor.

5 ülkedeki 15-24 yaş grubundaki kadın ve erkekler ilişkilerinin çoğunlukla gelecekte de süreceğine inanıyor. Bu konuya en iyimser bakanlar İtalyanlarken, en çok şüphe duyanlar Türkler oluyor. Araştırmaya göre ilişkilerinin geleceği hakkında en olumlu düşünenler İtalyan kadınlarıyken, aşklarının geleceğinden en çok şüphe duyanlar Türk erkekleri.

İLK GÖRÜŞTE AŞK

İtalyanlar, Fransız kadınları ve Portekiz erkekleri ilk görüşte aşk sorusuna en fazla "Evet" şeklinde cevaplayanlar oldu. Cornetto'nun Uluslararası Aşk Araştırması'na göre Türk kadınları, Türk erkeklerine göre ilk görüşte aşka daha fazla inanıyor.

Araştırmaya göre, Fransız gençleri, ilk aşklarını en melankolik şekilde hatırlayanlar. Portekiz kadınları ve İtalyan erkekleri ise ilk aşklarını yüzlerinde bir gülümsemeyle hatırlıyorlar.

TÜRK ERKEĞİ 'HAYIR' DİYEMİYOR

Aşk erkekler için; İtalya'da 'mantıksızlık', İngiltere'de 'karmaşa', Fransa'da 'acı', Portekiz'de 'ayakların yerden kesilmesi' iken Türkiye'de 'hayır diyememek' anlamına geliyor. Türk, Fransız, Portekiz ve İngiliz kadınları aşkı 'ayakların yerden kesilmesi' şeklinde tanımlarken, İtalyan kadınlar 'mantıksızlık' cevabıyla diğerlerinden ayrışıyor.

(İHA)