kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Seçim rüşveti mi?

Tunceli Valisi Mustafa Yaman 'ın dağıttığı beyaz eşya, seçim yatırımı olarak nitelendiriliyor. Oysa, kaynak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan sağlanıyor. Ve vali de, devletin temsilcisi; siyasi partilerin değil. Söz konusu Fon'dan, illere, sürekli kaynak aktarılıyor. Fon'un, il ve ilçelerde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı diye adlandırılan, kaymakam ve valinin başkanlığında faaliyet gösteren 933 şubesi var. Muhtaç vatandaşlar, muhtarın, vilâyet ya da kaymakamlıktaki görevli kimselerin ve gönüllü kuruluşların tavsiyesine göre tespit ediliyor. Ve ihtiyaca göre hizmet veriliyor. Birkaç örnek sunmak gerekirse... burs tahsis ediliyor, afetzedelerin zararları gideriliyor, özürlü gruplar için destek programları uygulanıyor, arıcılık, seracılık, halıcılık gibi projelere kaynak aktarılarak dar gelirliler meslek sahibi yapılıyor, orta öğretim yurtları inşa ediliyor, göçe maruz il ve ilçeler ile işsizliğin ve yoksulluğun belirginlik taşıdığı yerlerde, aşevleri açılıyor vs...
Tunceli Valisi'nin dağıttığı beyaz eşya da bu kapsamda değerlendirilmeli. Bu onun tercihi; farklı illerde, başka hizmetler sunuluyor.
Vali verince, hükûmet verdi sanılıyormuş. Her olumlu faaliyetin primi, iktidara gider. Köylere yolu da, suyu da, devlet kesesinden getirirsiniz, bedava okul kitaplarını, gene devletin imkânlarıyla karşılarsınız. Fakat vatandaş, bunu, siyasi iktidarın hizmeti olarak değerlendirir. Seçimlere az bir zaman kaldı diye, bütün icraat duracak mı? Valinin, oy karşılığı çamaşır makinesi, buzdolabı dağıttığı belirtiliyor. Başka bir vali ya da kaymakam da, kömür ve erzak dağıtıyor. Bunu, siyasi rüşvete bağlamak çok yanlış. Mülki erkân, "oyunuzu AK Parti'ye verin" mi diyor? Ama, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), aşırı titiz davranarakTunceli'deki beyaz eşya dağıtımına yasak koyduysa, bu karara da uymak lâzım. İçimize sinmese dahi, hukuk, YSK'nın değerlendirmelerine saygı duymayı gerektiriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın