kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İnternet heyecanımı öldürüyor

RÖPORTAJ: Marilla ERÇİK
Giriş Saati : 11.02.2009 09:04
Güncelleme : 11.02.2009 22:45
Yeni Haber
Ekranlarda sık sık görünmeyi sevmeyen, popüler müziğin başarılı isimlerinden Sinan Özen'le sizlere özel bir röportaj yaptık. Yaşadığı aşkları basından uzak tutan sanatçı doğru aşkı bulamadığını dile getirdi. Çocukları seven ve artık baba olmayı düşünen Özen, âşık olup evlenmek istiyor. İnternet üzerinden indirilen parçaların içindeki aşkı öldürmesinden yakınan sanatçı ile hoş bir röportaj...

SİNAN ÖZEN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

-Uzun zamandır sizi ekranlarda göremiyoruz? Neler yapıyorsunuz?

İlk 1989 yılında albüm çıkardım ve çizgimden hiçbir zaman uzaklaşmadım. Albüm tanıtım amacıyla pek çok programlara konuk oldum, hepside kaliteli programlardı. Program seçen bir insanım. Buradan kimse yanlış anlamasın, ekranın kaliteli projelerle dolması gerekli. Eğer ortada sunulacak bir şey yoksa çıkıp ekranda boş yere sevenlerimi de şaşırtmak istemem. Tabi ki hayranlarımız bizi görmek istiyor ancak bir dizi veya bir sinema filmi ile ekran önünde olmaktan kaçmam. Asla işimden uzaklaşmam söz konusu olmaz müzik her daim hayatımda yer alacak.

- Sizce sanatçılarımız yaratıcılıklarının karşılığını alabiliyor mu? Yeni bir albüm söz konusu olabilir mi?

Şüphesiz insan olduğu sürece müzik olmaya devam edecektir. Fakat emeğin karşılığını alamamak oldukça güç bir durum. Ekonomik anlamda yapılan işin karşılığının dönmemesi sektörü zora sokuyor. İnternet üzerinden albümlerin indirilmesi sadece ses sanatçısını değil, besteciyi, aranjörü ve sizinle beraber çalışan pek çok kişiyi etkiliyor. İnternet üzerinden korsan yayıncılığı profesyonel bir meslek haline getirenler hiç kuşkusuz bizim içimizdeki heyecanı öldürüyor. Hayranlarımdan bunun sitemini alıyorum. Albüm çıkarıp karşılığını alamadıktan sadece ben değil, diğer sanatçı dostlarımda şikâyetçi. Başka alternatif yok, emeğinizin karşılığını alamayınca sonucu hüsran oluyor. Yapılan klip ve tanıtım hepsi bir emek ve bunun için özel bir bütçe gerekli. Üç beş albüm yapıyorsunuz karşılığını alamıyorsunuz bir daha albüm yapar mısınız? Asla...Dünyada her dalda sanata ve sanatçıya önem veriliyor. Sanatçı, toplumun önünde olan ve topluma ışık tutan bir bireydir. Sanatçıya değer verilmemesi antipatik bir durum oluşturuyor. Bu yüzden albüm planım yok.



- Yaptığınız müziği tanımlamak gerekirse ne söylenebilir?

Ben sadece bir grubu temsilen müzik yapmadım. Popüler müzik yapıyorum ve her kesime hitap ediyorum. Bir akademisyen olarak yaptığım konserlerde Türk müziği, klasik müzik ve pek çok müziğe yer vermeye çalışıyorum. Sanata verilen emeğe saygım sonsuz.

-Tiyatroda ilk deneyiminiz Abdullah Şahin Tiyatrosu'nda "Tanıştırayım Burası Türkiye" adlı oyun oldu. Yeni bir tiyatro oyunu veya sinema projeniz var mı?

Şu an birkaç proje var aklımda, onun üzerine çalışmalar yapıyorum. Sinema filmi düşünüyorum ama bir noktada tıkanıyoruz. Sponsor...Sponsor filmi görmeden destek vermiyor. Onlarda haklı elbet. İnsanların bilmediği sıkıntılarımız var, mutfakta çekilen sıkıntılar. Burada ajitasyon yapmak değil amacım sadece bir realiteyi ortaya koymak durumundayım. Sponsor bulup filmi izleyiciyle buluşturan, bunu başaran arkadaşlarımı da gerçekten tebrik ediyorum. Konservatuar yıllarımda yan sınıfımızda tiyatro bölümü öğrencileri ders yapardı ve bir yanım hep orada olurdu. Kendimi keşfetmek için o oyunu oynadım ve bunu yaparken zevk aldım. Yüzde yüz zaman ayrılması gerekir tiyatroya, hakkını vererek yapılması gereken büyük bir iş.

-"Aşk yüzünden çok kazık yedim." Demişsiniz hala doğru aşkı bulamadınız mı?

Doğru aşkı bulmuş olsam şu anda evlenmiş olurdum. Terk edildim, çok sevdim aşkı acısıyla tatlısıyla yaşadım. Hepsine teşekkür ediyorum, onlar sayesinde beste yazdım ve hayran kitlesi oluşturdum. Herkesin bir hayat hikâyesi var. Ağlamayan insan olur mu hiç veya acı çekmeyen? Siz hiç aşk acısı çekmediniz mi? Bu imkânsız bir şey çok özel bir ilişkim vardı ve yakın zamanda bitti. Basından uzakta yaşıyorduk her şeyi, ekranda görünmüyorduk. Çok sakin ama içinde fırtınalar kopan bir adamım.

-"Evlilik baskısı aşkın büyüsünü bozuyor." Diyorlar sizce de öyle mi?

Sürekli evlilik baskısı yapılması beni çok rahatsız ediyor. Yazgıcılık gibi olmasın ama kadere inanıyorum. İlk görüşte aşka inanıyorum. Karşımdaki insana çok fazla değer veririm. Sevgimi kelimeler yerine yaptıklarımla ifade ederim. Partnerim bana ilişki konusunda yardımcı olmalı. Birbirimize ilk başta saygılı olmalıyız. Kırmadan incitmeden haletmeliyiz problemlerimizi. Baskı olursa üzerimde rahat edemem.