kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kuvvetli fırtına geliyor - HARİTALI

Giriş Saati : 11.02.2009 07:19
Güncelleme : 11.02.2009 22:45
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu bölgelerinde aralıklarla görülecek yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedecegi, öğle saatlerinden sonra batı bölgelerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine girecegi tahmin ediliyor. Yağışlar akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde kuvvetli olacak.

HAVA SICAKLIĞI : Batı bölgelerimizde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Genellik güney ve güneybatı (Lodos), ülkemizin güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Ege, Marmara ve Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli fırtına beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğle saatlerinde güney ve güneybatı yönlerden Ege'de, akşam saatlerinde ise Marmara ile Batı Karadeniz'in batısında fırtına yaşanması bekleniyor.

Öte yandan, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'da güney-güneybatı yönlerden (lodos) fırtına, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz (Antalya-Isparta-Burdur) bölgelerinde ise fırtınayla birlikte gökgürültülü sağanak yağış olacağı tahmin ediliyor.

Cuma gününe kadar sürmesi beklenen fırtına ve gökgürültülü sağanak yağış nedeniyle, vatandaşlar ve ilgililerden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

İZMİR'DE FIRTINA UYARISI

İzmir'de hafta sonuna kadar fırtına olacağını bildiren Valilik, gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere yer verildi. Buna göre, bugün akşama doğru İzmir'in güney ve güneybatı yönlerden fırtınanın etkisine gireceği belirtildi.

Fırtınanın cuma günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği ifade edilen açıklamada, ''Bölgemizde etkili olması beklenen fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara karşı (soba zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) gereken tedbirlerin alınması gerekmektedir'' denildi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ :
Yağışların akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Aydın ve Muğla) ile Çanakkale, Gökceada ve Bozcaada çevrelerinde kuvvetli olması beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR : Batı bölgelerimizde rüzgarın güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli olarak esmesi beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba zehirlenmesi, çatı uçması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ : Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI : Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı, zamanla bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinden sonra Çanakkale, Gökçeada ve Bozcaada çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Kocaeli ve Balıkesir çevrelerinde sis görülecek. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa), akşam saatlerinden sonra bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın, Muğla ile Manisa) sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur şeklinde olacak. Yağışların Kıyı Ege'de (İzmir, Aydın ile Muğla) akşam saatlerinden sonra kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Akdeniz: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batı Akdeniz kıyıları (Antalya), gece saatlerinde bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri yağmurlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı (Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, Bolu ve Kastamonu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Bartın ve Bolu çevrelerinde sis görülecek. Rüzgar akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, doğusu (Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa) ile sabah ilk saatlerde Samsun ve Ordu çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı yağışlı geçecek. Genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor. Sabah saatlerinde Bingöl çevrelerinde sis görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevreleri kısa süreli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Batman ve Siirt çevrelerinde sis görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...