kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

YSK beyaz eşya dağıtımını yasakladı

REUTERS, AA
Giriş Saati : 09.02.2009 10:29
Güncelleme : 09.02.2009 21:20
Yeni Haber
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim yatırımı olarak mobilya ve beyaz eşya dağıtımını yasakladı.

YSK'nın 8 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yer alan konuya ilişkin kararında; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu yürütücüsü Vakıflar ile Belediyeler tarafından; seçmen vatandaşlara yasada belirlenen amacı aşar nitelikte mobilya ve beyaz eşya dağıtıldığı görsel ve yazılı basında yer alan haberlerden anlaşıldığı belirtilerek, bu yardımların, seçmen oyunu etkilemeye yönelik olduğu ve Anayasanın 67. maddesinde öngörülen, seçimlerin serbestliği ve eşitliği ilkelerine uygun düşmediğinin açık olduğuna işaret edildi.

YSK, kararda, siyasi partilerin, belediyelerin ve bağımsız adaylar ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununa göre faaliyette bulunan Vakıfların, seçmen vatandaşın oyunu etkileyebilecek girişimlerde bulunmamalarını, ilgili yasa hükümlerine özenle uyarak faaliyetlerini sürdürmelerinin zorunlu olduğunu ve aksine hareket edenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacağının bilinmesi gerektiğini kaydetti.

AYDIN: GEREKLİ İŞLEMLER YAPILIYOR


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, partilerin seçim yardımları konusunda verdikleri kararı anımsatarak, ''Gerekli işlemler yapılıyor. Bundan sonra da ilgili savcılar herhalde bu konuda gereğini yapacaklardır'' dedi.

Aydın, YSK'ya gelişinde gazetecilerin, ''Kurul'un kararına rağmen seçim yardımları devam ediyor. Bir yaptırımınız olacak mı?'' sorusu üzerine, YSK'nın bu konuda kararını verdiğini, kararın belli olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığı sorusuna, Aydın, ''Kararı verdik ve gerekli işlemler yapılıyor. Bundan sonra da ilgili savcılar herhalde bu konuda gereğini yapacaklardır'' karşılığını verdi.