kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 09.02.2009 10:09
Güncelleme : 09.02.2009 22:26
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinde görülecek yağışların, Marmara, Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur), Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Tokat, Amasya ve Çorum), İç Anadolu'nun kuzeyi (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas) ile Erzincan, Malatya ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hva sıcaklığı batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, ülkenin iç ve batı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara
: Çok bulutlu, bölge geneli öğle saatlerinden sonra kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Ege: Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin kuzeyinde (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kayseri ve Sivas) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Düzce, Karabük ve Kastamonu) kuvvetli olması bekleniyor.

Orta Ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde (Tokat, Amasya ve Çorum) kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Bölgenin batısında yağmur ve sağanak, doğu kesimlerinde kar şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Malatya ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...