kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
G. Brown N. Sarkozy

Krizden en iyi kim kurtarır krizi!

07.02.2009
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İngiltere Başbakanı Brown'ın "Dünya bizi örnek alsın" dediği vergi indirimine dayalı ekonomik paketini alaycı bir dille küçümseyince diplomatik kriz çıktı..
Küresel ekonomik krize karşı mücadele için ülkelerinde projeler üreten Avrupalı liderler arasında "En iyi plan benimki" rekabeti başladı. İngiltere'nin maliye bakanlığından başbakanlık koltuğuna gelen lideri Gordon Brown ürünlerde vergi indirimine dayanan ve buna bağlı olarak tüketimi artırmayı hedefleyen planı için "Kriz ortamında ülkemizde her şey yolunda. Dünya da bizi örnek alsın" dedi.

'ENDÜSTRİLERİ ÖLDÜ'
Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy önceki gün bir röporajında kendisine krize önlem paketi sorulduğunda Brown'un sözlerini küçümseyerek kendi fikirlerini övdü. Sarkozy "Biz Brown'un yaptığı hataları tekrarlamayacağız. İngiltere endüstrisi 25 yıl önce tüketime dayalı sistem yüzünden öldü. Tüketime dayalı planları ekonomilerini daha da kötüye götürür" dedi. Fransa'nın dış borç alarak bunu yatırıma yönlendiren bir anlayış benimseyeceğini söyledi.

TELEFON TRAFİĞİ
Sözlere öfkeli İngiliz hükümet yetkilileri saatler süren telefon diplomasisinden sonra "Paris'ten sözlerin saldırı olmadığı açıklamasını aldık" dedi. İngiliz gazeteci George Pascoe-Watson ise " Dünya liderlerinin birbirlerinin projelerini açıkça eleştirmesi diplomasi ayıbı. Sarkozy, Brown'u eleştirerek kendini zeki göstermeye çalışarak iç politikaya oynadı" yorumunu yaptı. Öte yandan İngiliz muhalefeti Brown'u Sarkozy'nin sözleriyle eleştirmeye başladı.