kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail yardım gemisine ateş açtı

AJANSLAR
Giriş Saati : 05.02.2009 14:22
Güncelleme : 05.02.2009 20:19
Yeni Haber
İsrail ordusunun, Lübnan'dan yola çıkarak Gazze'ye yardım malzemesi getiren bir gemiye ateşe açtığı bildirildi. Ordunun, hasar gören gemiyi ardından da tamir için İsrail'e götürdüğü belirtildi.

Filistin radyosu, İsrail ordusunun gemiye en az üç kez ateş açtığını belirtti. Radyonun haberinde geminin en az 18 adet İsrail botu tarafından kuşatıldığı ve geri dönmesinin istendiği aktarıldı.

Diğer yandan İsrail ordusu ise olayla ilgili bir yorum yapmadı.

Togo bandıralı olduğu ve Togo bayrağı taşıdığı belirtilen gemi, 60 ton yardımla birlikte 8 eylemci ve gazeteci taşıyordu. Gemi, Lübnan'dan Salı günü ayrılmıştı. Kıbrıs'ta bir gece bekledikten sonra da dün Gazze'ye doğru hareket etmişti.

SURİYE: ''İSRAİL'İN KORSANLIK EYLEMİ''

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan Gazze Şeridi'ne yardım malzemesi taşıyan geminin İsrail limanına çekilmesi üzerine, ''İsrail'in bu korsanlık eylemini kınadığını'' açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ''Suriye bu korsanlık operasyonunu şiddetle kınamaktadır. Geminin, mürettebatının ve bütün yolcuların güvenliğinin sorumluluğu İsrail'dedir'' denildi. Açıklamada, bu eylemin uluslararası toplum ve bütün insani yardım kuruluşlarınca kınanması gerektiği belirtildi ve geminin Gazze'ye girişine izin verilmesi istendi.

Fransa ise, olaydan üzüntü duyduğunu açıkladı. Fransa Dışişleri Bakanlığı sözcü yardımcısı Frederic Desagneaux, olaydan dün gece haberdar olduklarını, Lübnanlı yetkililerin verdiği bilgi üzerine İsrailli yetkililerle temasa geçtiklerini söyledi.

Sözcü yardımcısı, İsrailli yetkililerin kendilerine ''geminin geri dönüşünü isteyeceğiz'' dediğini, bu bilgiyi Fransa'nın Lübnan'a ilettiğini belirterek, buna rağmen geminin İsrail limanına çekildiğini kaydetti.