kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

''Saygılı konuşmayı öğrenin''

Giriş Saati : 05.02.2009 14:17
Güncelleme : 05.02.2009 20:19
Yeni Haber
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, büyük güçlere, ''sözlerinin dinlenebilmesi için başka halklara saygılı konuşmayı öğrenmeleri'' tavsiyesinde bulundu.

Fars ajansının haberine göre Ahmedinejad, nükleer programlarıyla ilgili olarak ülkesiyle anlaşmazlık içinde bulunan Batılı ülkelere hitaben, ''Barışçıl ve kültürlü İran halkının sizi dinlemesi için saygılı konuşmayı öğrenin. Biz diyalog yanlısıyız. Dünyada doğru söz söyleyenleri ve dünyanın sorunlarını çözmek için yapılan teklifleri dinliyoruz. Sizin tiranlığınızın devri geçti'' ifadelerini kullandı.

Tahran yönetimi, tartışmalı nükleer faaliyetlerini askıya almasını isteyen BM Güvenlik Konseyinin kararlarına boyun eğmeyi reddediyor.

BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi ve Almanya temsilcilerinin İran'ın nükleer enerji programını görüşmek üzere Frankfurt kentinde yaptıkları toplantıda, ABD Dışişleri Bakanlığından Bill Burns'un, ''sorunun çözümüne ilişkin yeni Beyaz Saray yönetiminin İran hakkındaki düşüncelerini ilk kez aktaracağı'' belirtilmişti.

Başkan Barack Obama yönetimi, İran'ın nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili olarak Tahran ile doğrudan görüşme yapabilecekleri yönünde açıklamada bulunmuştu. Tahran yönetimi de ABD'nin müzakere talebini olumlu karşılayacağını belirterek, bu ülkeyle karşılıklı saygı esasına dayalı görüşmelere hazır olduğunu ilan etmişti.