kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İran, dış baskılara boyun eğmeyecek"

Giriş Saati : 05.02.2009 15:37
Güncelleme : 05.02.2009 20:19
Yeni Haber
İran'ın Özbekistan Büyükelçisi Muhammed Keşevarzade, ülkesinin dış baskılara asla boyun eğmeyeceğini söyledi...
İran İslam Devrimi'nin 30.yıl dönümü münasebetiyle Taşkent'te düzenlediği basın toplantısında açıklamada bulunan Keşevarzade, İran'ın sırf mazlumlardan ve hakkaniyetten yana olması gerekçesiyle bilinçli baskılara ve eleştirilere maruz kaldığını dile getirdi. Büyükelçi Keşevarzade, nükleer çalışmalar gerekçesiyle İran'a yönelik yapılan eleştiri ve baskıların çok yersiz, taraflı ve bilinçli sindirme hareketi olduğunu kaydetti.

ABD'nin hem Irak ve hem de Afganistan sınavında başarısızlığa uğradığını da dile getiren Büyükelçi, Afganistan'da silahla istikrar adına kalıcı bir çözüm sağlanılamayacağına dikkat çekti. ABD'nin buna rağmen Afganistan'a ek askeri güç takviyesinde bulunma isteğinde olmasının çok yanlış olacağını belirten Keşevarzade, Barack Obama yönetiminin Afganistan konusunda daha olumlu bir yol haritası izlemesinin umduklarını ifade etti. Keşavarzade, ABD'nin yeni yönetiminin Afganistan'da yürüteceği yeni politikasının siyasi çıkar ve zorbalıktan, kan dökmekten uzak bir perspektifte olmasını dilediklerini aktardı. Dünyanın Gazze konusunda da ciddi bir sınav veremediğini de belirten İran Büyükelçisi, sözde insan hakları savunucusu ülkelerinin İsrail'in bu zulmüne karşı tepkisiz kaldığına işaret etti. Keşevarzade "İran'ın hedef haline gelmesinin bir sebebi de sırf bu mazlumlardan yana olması ve zalimlere karşı dik durmasıdır." dedi.

İran'ın en son uzaya gönderdiği haberleşme uydusu, yürüttüğü nükleer ve diğer teknolojik çalışmalarla hiçbir devleti hedef almadıklarına da vurgu yapan "Keşevarzada "İran bulunduğu bölgede hiçbir zaman savaş ve istikrarı bozma taraftarı olmamıştır. Her türlü terör hareketlerini lanetlemektedir. İkili ilişkilerimiz hiçbir zaman üçüncü bir tarafı hedef almamıştır." Diye konuştu.

CİHAN