kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İki albay adliyede

Giriş Saati : 05.02.2009 10:25
Güncelleme : 05.02.2009 19:37
Yeni Haber
Bursa'da geçtiğimiz aralık ayında düzenlenen 'Med-Cezir' kod adlı operasyonun ikinci ayağında gözaltına alınan, aralarında 2 emekli albayın da bulunduğu 8 kişi adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bursa Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla 16 Aralık 2008 tarihinde yaptığı 'Med-Cezir' operasyonunda çetenin lideri olduğu belirtilen Servet Kocak ile 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aynı olayın devamında başka mağdurların da tesbit edilmesi üzerine soruşturmayı genişleten polis, tefecilik, çek-senet tahsilatı, silahla adam yaralama, darp ve tehdit gibi birçok suça karıştığı tesbit edilen aralarında iki emekli albayın da bulunduğu sekiz kişi gözaltına alındı.

Ankara, Bursa, Kütahya ve Balıkesir illerinde eş zamanlı yapılan operasyonda, ilk gözaltılarda tutuklanan Eray Kul'un kardeşi Kubilay K.(40), yine daha önceden tutuklanan Servet Koçak'ın kardeşi Fikret K.(33), Ali S.(44), Recep A.(52), Orhan D.(42), örgüt liderinin ağabeyi Selami K.(44) ile emekli Albay İhsan B.(48) ve emekli Albay Mehmet H.(54) gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte bir adet tabanca ele geçirildi.
Gözaltına alının iki albayın Orhaneli ilçesinde bir şirkete ortaklık nedeniyle ortakları M.K ile aralarında 65 bin YTL'lik bir alacak nedeniyle anlaşmazlık çıktığı tesbit edildi. Albayların 65 bin YTL alacakları için gözaltına alınan diğer 6 kişiye M.K'yı tehdit ettirdikleri ile sürüldü. M.K'nın ise albaylara borcu olmadığını söylediği belirtildi.

Zanlılar emniyetteki sorgularının ardından, "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, örgüt kapsamında kişileri ölümle tehdit etmek, nitelikli yağma, dolandırıcılık ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçundan adliyeye sevk edildiler.

(CİHAN)