kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan’ın makam odasında dün yapılan zirveye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de katıldı.

Zirvede, yeni birime 'geniş yetki' istemi

Bülent AYDEMİR
05.02.2009
Erdoğan'ın başkanlığında yapılan terörle mücadele zirvesinde İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulması planlanan koordinasyon birimi ele alındı..
Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığındaki terörle mücadele değerlendirme toplantısında İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulması planlanan koordinasyon birimi taslağı değerlendirildi. SABAH'ın edindiği bilgiye göre toplantıda askerler, terör bölgesinde, gözaltı süresinin uzatılması ve arama yetkisinin genişletilmesi talebini yineledi. Hükümet ise bu konuda yasal olarak yetki artırımı yerine yönetmelik değişikliği ile bazı kolaylıklar sağlanacağını ortaya koydu. Zirve, Erdoğan'ın makam odasında yapıldı. ilk değerlendirmelerde "Güvenlik Müsteşarlığı" adını alması öngörülen birimin yetkilerinin ne olacağı görüşüldü. Hükümet, böyle bir birimin istenilen sonuçları vermesi ve sağlıklı bilgi akışı sağlanabilmesi için geniş yetkilerinin olması gerektiği üzerinde durdu. Birimin ihtiyaç duyduğunda istediği birimden bilgi alabilmesi gerektiği belirtildi. Toplantıda, ortak bir havuz oluşturulması fikrine sıcak bakılmadı. Ancak kurumların kendi özel takibinde soruşturmalar dışında genel güvenliği ilgilendiren ve aciliyet arzeden konularda istihbarat paylaşımının önemine dikkat çekildi.

TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıdan sonra yapılan açıklamada; "Terörle mücadelede koordinasyona ilişkin yeni kurumsal yapılanmayla ilgili çalışmalar değerlendirilmiş ve terörle mücadelede gelinen son durum ile alınacak tedbirler görüşülmüştür" denildi. Yeni birimin operasyonel yetkisi olmayacak. Sadece güvenlik personeli değil; psikologlar, sosyolog ve ekonomistler de görev yapacak. Kurul, terörün, güvenlik, istihbarat, psikolojik harekat, sosyal, ekonomi, eğitim, boyutlarını inceleyecek.