kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Dönmez, Hasdal Cezaeevi’nde.

Savcıda susan yarbay Dönmez tutuklandı

05.02.2009
Ankara ve Sapanca'daki evinden el bombaları çıkan yarbay Dönmez, Ergenekon savcıları karşısında susma hakkını kullandı..
Ergenekon Soruşturması kapsamında gerçekleştirilen 10'ncu dalga operasyonunda kaçan ve 5 gün sonra askeri savcılığa teslim olan yarbay Mustafa Dönmez, "Ergenekon örgütü üyesi olmak ve vahim nitelikli silah bulundurmak" suçlarından tutuklandı. Ankara'da askeri mahkeme tarafından "askeri mühimmatı izinsiz olarak askeri birlik dışına çıkarmak" suçundan tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi'ne konulan ardından da İstanbul'da Hasdal Askeri Cezaevi'ne nakledilen yarbay Dönmez, dün saat 10.30'da Ergenekon soruşturmasını yürüten Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Savcılıktaki sorgusunda susma hakkını kullanan Dönmez, İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimliği'nde de ifade vermedi ve "silahlı terör örgütü üyesi olmak ve vahim nitelikli ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından tutuklandı. Dönmez, tekrar Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

ŞEHİT EDEN BOMBA
Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Ergenekon davasının görüldüğü mahkemenin talebiyle hazırladığı raporda 2007'de Ümraniye'den bu yana bulunan tüm el bombalarının seceresini çıkardı. Raporda, ele geçirilen el bombalarının 10 ayrı eylemde kullanılan bombalarla aynı seri ve kafileden olduğu belirtildi. Raporda,Yarbay Dönmez'in Sapanca'daki dağ evinden çıkan el bombalarının ise bir polis memurunun şehit edilmesinde kullanılan el bombası ile aynı seride ve kafileden olduğu da yer aldı.