kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Katar'la Gazze işbirliği

BÜLENT AYDEMİR ANKARA
05.02.2009
Erdoğan, ani bir kararla Türkiye'ye gelen Katar Başbakanı El Thani ile Gazze'nin yeniden imarı için Doha'da, uluslararası konferans düzenlemek için uzlaştı..
Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen ve Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarının katıldığı toplantıya davet edilmeyen Katar'ın Başbakanı Şeyh Hamid Bin Casim Bin Cabir El Thani ani bir kararla Ankara'ya geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşen El Thani, Katar'ın başkenti Doha'da Gazze'ye yardım konferansı düzenlenmesi konusunda söz aldı. İsrail ile Filistin arasında yeni bir ateşkes anlaşması imzalanması için Hamas yetkilileri Mısırlı arabulucularla görüşmeleri sürdürürken Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Tunus, Fas, Bahreyn, Yemen ve Filistin yönetimi dışişleri Bakanları önceki gün Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de bir araya geldi. Ani bir kararla Türkiye'ye gelen El Thani, Başbakan Erdoğan'la Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın da katıldığı 45 dakikalık bir görüşme yaptı.

DESTEK SÖZÜ
El Thani, görüşmede Türkiye'nin bölge barışı ve Gazze sorununa gösterdiği duyarlılığı büyük takdir ile karşıladıklarını söyledi. El Thani, Katar'ın ev sahipliğinde kısa bir süre içinde Gazze'nin yeniden imarı için uluslararası bir konferans düzenlemek istediklerini belirterek, "Türkiye'nin de bu konferansa destek vermesini arzu ediyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan ise Türkiye'nin, bölge barışı için gösterdiği çabaları devam ettireceğini belirterek, "Gazze'nin yeniden imarı için düzenlenecek bu konferansı çok olumlu buluyoruz. Türkiye, üzerine düşen bir görev olursa bunu da yerine getirecektir" dedi.