kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Cengiz Kabatepe

"Devrim'le kaçırdığımız fırsatı elektrikli otomobille yakalarız"

02.02.2009
'Türkiye, 'Devrim'le kendi otomobil markasına sahip olma fırsatını kaçırdı. Bugün otomotivdeki değişim yakalanır ve elektrikli araç çalışmalarına başlanırsa Türkiye kendi markasını yaratabilir..
Yaklaşık 50 yıllık bir tarihe sahip olan Türk otomotiv sektörü, kendine ait bir marka yaratma şansını iyi değerlendiremedi. Ancak, son 10 yılda arayı kapatıp önemli başarılara imza attı. Dünyanın önemli üretim ve ihracat üslerinden biri haline geldi. Bugün Türk otomotiv sektörü için kendi markasına sahip olma şansı doğdu. Yaşanan kriz, Türk otomotivi için fırsat yaratabilir. Otomotiv Endüstrisi Tanıtma Komitesi (OETK) Başkanı Cengiz Kabatepe, bugün dünya otomotiv sektöründe büyük bir değişim yaşandığını söyledi. Bu değişimin nedeninin petrol rezervlerinin azalması ve global ısınmayı önlemeye yönelik çalışmalar olduğunu belirten Kabatepe, "ABD'de otomotiv firmalarına destek, yenilebilir enerjiyle çalışan araçlar geliştirilmesi şartıyla verildi. Elektrikli araç üretimi çalışmaları hız kazandı. İşte tam bu noktada Türkiye yeni bir adım atabilir" dedi.

OTOMOTİV DEĞİŞİYOR
Türkiye'nin bu değişimi yakaladığı takdirde kendi markasına bile sahip olabileceğinin altını çizen Kabatepe, şunları söyledi: "Türkiye'ye yıllar önce kendi markasını yaratma şansını kaybetti. Ancak bugün otomotivde dünyanın önemli üretim merkezlerinden biri haline geldi. Geriden geldik ama dünya otomotivini birçok alanda yakaladık. Otomotivde tecrübemiz ve insan kaynağımız var. Kriz Türkiye için önemli bir fırsat sunuyor. Bunu değerlendirebilirsek geçmişte kaçırdığımız fırsatları yakalarız. Otomotivde pole pozisyonunu yakalar. Bugün gelişmiş ülkelerdeki otomotiv sektörünü yakalar, hatta geçebiliriz."