kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
LEVENT

Alışveriş merkezine doyan yatırımcılar ofis projelerine soyundu

DİLEK TAŞ
02.02.2009
İstanbul'da AVM'lerin doyuma ulaşması yatırımcıları kârlı olacağını düşündükleri ofis piyasasına yöneltti. Tekfen, Zorlu, Rönesans, Eroğlu, Anel Grup ofis yapıyor..
Geçtiğimiz yıllarda yatırımcılar arasındaki alışveriş merkezi trendi artık ofis yatırımlarına döndü. AVM'lerin İstanbul'da doyuma ulaşmasıyla birlikte yatırımcılar bu yıl ve önümüzdeki yıllarda daha karlı olacak ofis yatırımlarına yöneldi. Ofis pazarı hakkında araştırma ve danışmanlık hizmeti veren Colliers International Türkiye Yönetici Ortağı Kerim Cin, "2001 krizinden önce İstanbul piyasasında 60- 80 bin m2 arası A sınıfı ofis alanı kiralanıyordu. Bu rakam 2004'ten sonra yatırımcıların AVM'lere ağırlık vermesi ile azalmıştı.Şimdi AVM'lerin satüre olmasıyla yatırımcılar tekrar ofis yatırımına döndüler" diye konuştu.

TALEP KRİZE RAĞMEN CANLI
Cin, yatırımcıların bu alana yönelmesinin nedeninin krize rağmen ofis piyasasındaki talebin hala canlı olması olarak açıkladı. Cin, 2001 krizi döneminde ofis ihtiyacı talebinin ertelenmesine karşı bu yıl ofis talebi ve arzının etkilenmediğini kaydetti. Ofis piyasasının en canlı ve fiyatların en yüksek olduğu yer hâlâ Levent bölgesi. Yeni yatırımların da bu bölgede devam ediyor. Eczacıbaşı Levent'te bir ofis projesine başladı. Soyak'ın da yakın bir zamanda Levent'teki ofis projesine başlaması bekleniyor. Tekfen-OZ Levent, Kâğıthane ve İzmir'de üç ayrı ofis projesine başlıyor.

NİTELİKLİ OFİS İHTİYACI
Cin, büyüyen şirketlerin Anadolu yakasını tercih ettiklerini söylüyor. Eroğlu Yapı CEO'su Ramadan Kumova "Ofis piyasasının gün geçtikçe değer kazandığını öngörerek bu alanda yatırım yapmaya karar verdik. Arazi ve iş geliştirme çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi. AVM yatırımlarıyla dikkat çeken Rönesans İnşaat ise Kozyatağı'nda Marriott Otel'in hemen yanında Anadolu Yakası'nın 150 metre ile en yüksek iş bloğu olacak bir ofis yatırımına başlıyor. Rönesans İnşaat Finans Müdürü Zafer Baysal ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özgümüş, Anadolu Yakası'ndaki nitelikli ofis ihtiyacı ve Ataşehir'in finans merkezi olması ile birlikte bölgede artacak talebi öngörerek yatırıma başladıklarını kaydetti.
Haberin fotoğrafları