kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gülme yogası stres atmaya yardımcı oluyor

Giriş Saati : 29.01.2009 12:32
Güncelleme : 29.01.2009 17:48
Yeni Haber
Hindistan'da Dr.Madam Kataria tarafından 1995 yılında keşfedilen Gülme Yogası, Hamburg'da yoğun ilgi topluyor. Gülerek rahatlatan ve günün stresini atmaya yardımcı olan gülme hareketleri, katılanları hem yoruyor hem de eğlendiriyor.

Gülme yogasına katılan Herri Mayer, İHA'ya yaptığı açıklamada, Gülme Yogası'nı radyodan duyduğunu ve çok ilgisini çektiğini ifade ederek, "8 aydan beri her hafta 1 saat katılıyorum ve kendimi iyi hissetmeye başladım. Benim için Gülme Yogası hem spaz hem de yoga, çünkü ertesi gün kaslarımın ağrıdığını hissediyorum.

Yoga yapmayı daha önce hiç denememiştim rahatladığımı hissediyorum
günün yorgunluğunu atıyorum" ifadelerini kullandı. Gülme Yogası'nın kilo vermeye yardımcı olduğuna dikkat çeken Deate Diermann ise "Kendimi çok daha pozitif hissediyorum ancak çok yoruyor beni ve kilo vermemi sağlıyor. Katılamadığım 1 hafta negatif ve kendimi isteksiz hissediyorum" şeklinde konuştu.

Gülme Yogası öğretmenlerinden Robert Butt, "Gülme Yogası insanları, hareketlerle ve yüz kaslarını kullanarak güldüren bir idman. Terapi ismini kullanmakta dikkatliyim ama kalp, depresyon hastaları veya toplumdan uzak kalan çekingen insanlara uygulanabilen bir terapidir. Gülerken kaslarımız ve bütün vücudumuz hareket eder. İçten gülerseniz ruhunuzu da kullanırsınız ve zaten vücudu ve ruhu kullandığınızda yoga yaparsınız" dedi. Çok sesli güldükleri konusunda Butt, "Gülmek çok seslidir bizi yoran da zaten budur. Enerjimizi kullanıyoruz günlük yaşamımızda gülmeyi unutuyoruz. Bu da bizim isteksiz olmamıza neden oluyor. 1 saatlik gülme yogası sonrası daha pozitif olursunuz ve hisleriniz 48 saat sürebilir. O yüzden haftada 1 saat gelinmesini tavsiye ediyorum.

75 yaşında bize katılan enerji dolu bir bayan var. Yogada yaş kısıtlaması yok" ifadelerini kullandı.

İHA