kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hamas uzun süreli ateşkese sıcak bakıyor

Giriş Saati : 29.01.2009 12:09
Güncelleme : 29.01.2009 17:48
Yeni Haber
Hamas yetkilileri, Gazze sınırları dünyaya açık olduğu sürece İsrail'le uzun dönemli bir barış anlaşması yapmaya istekli olduklarının işaretini verdi.

Hamas liderlerinden Gazi Hamad yaptığı açıklamada, "Biz de uluslararası toplumun bir parçası olmak istiyoruz. Hamas'ın, krizlerin sayısını artırmak veya dünyaya meydan okumakta hiçbir çıkarı yok" dedi. Hamad, İsrail'in yıkımından bahsetmediklerini belirterek, "1967 sınırlarında bir devleti kabul ediyoruz" diye konuştu. Hamas'ın şahin siyasetçilerinden Muşir el-Masri de İsrail karşıtı sert söylemlerine rağmen, uzlaşma ve diyalogtan bahsetti. El-Masri, "Şartsız olarak diyalog başlatmak için tüm ülkelere elimiz açık" diye konuştu ancak İsrail'in istisna olduğunu söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ise, "Hamas gibi bir terör örgütüyle diyalog stratejik bir hata olur. Çünkü İsrail, aşırıcılara karşı ılımlılarla diyaloğun savunuculuğunu yapıyor" diye konuştu. Öte yandan son İsrail saldırılarının ardından Hamas'ın tutumunda görülen yumuşama, uzun dönemli ateşkes anlaşması için öne sürülen şartlara da yansıdı. Hamas, daha önce kabul etmediği, Fetih güvenlik güçlerinin, Mısır sınırının açılması durumunda, bölgede gözlemci olarak bulunabileceğini ifade ediyor. Bu arada Gazze'nin kuzeyinde, İsrail bombardımanında yıkılmış evinin dışında oturan 55 yaşındaki Muhammed Abid Rabbo'nun söyledikleri, Filistinliler'in durumunu özetliyor: "Gökten para yağsa da, hala bölünmüş durumdayız. Uzlaşmadıkça hiçbir şey başaramayacağız."

İHA