kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Turizmci destek bekledi bakan kaynak istedi

DİLEK TAŞ ANTALYA
25.01.2009
Turizmciler tanıtım bütçesine ek kaynak isterken Bakan Günay "Özel sektör de kamu gibi tanıtıma kaynak ayırsın" önerisi yaptı..
Kriz nedeniyle zor günler yaşayan turizmciler hükümetten tanıtım bütçesinin artırılması için destek beklerken Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, özel sektörden tanıtım bütçesine destek talep etti. Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) tarafından Ela Quality Resort Otel'de düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yatırımcıları Derneği'nden (TYD) yetkililerin katıldığı Belek Turizm Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Bakan Günay, "Özel sektör nasıl kamunun yaptığını kuruşu kuruşuna biliyorsa bizim de bu konuda özel sektörün yaptıklarını bilmemiz gerekir. Kamu nasıl 'Bu kadar kaynak ayırıyorum' diyorsa özel sektörün de tanıtıma bir kaynak ayırması gerekir" diye konuştu. Günay, tanıtıma ek kaynaklar ayırmayı planladıkları kaydederek tanıtımı kamu ve özel sektörün birlikte yapmasını gerektiğine değindi.

KABİNEYE SUNULACAK
Geçen hafta düzenlenen Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda (EKK)masaya yatırılan turizm sektörünün desteklenmesi için bir çalışma başlattıklarını söyleyen Günay, dört grupta izlemeye başladıklarını belirterek şunları kaydetti: "İstihdamın düşük yoğun sezonda da desteklenmesi için işveren üzerindeki SSK yükünün azaltılması, ithal şarapta yüksek ÖTV'nin düşürülmesi gibi vergi kolaylıkları ve kredi konusunda desteklerin sağlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Çarşambaya kadar genel çerçeve belirlenmiş olacak , çıkacak sonucu Bakanlar Kuruluna sunacağız. Burada konuşulanlar sonuçlar almamıza yardımcı olacak." TÜROFED Başkanı Ahmet Barut da "İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara gibi havalimanlarından geçen yıl 213 milyon dolar vize harcı bedeli elde edildi. Bunun iki yıl için tanıtıma kaynak olarak aktarılmasını talep ediyoruz" önerisinde bulundu. Bakan Günay ise bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi.