kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Terörle savaşta yeni rota Pakistan

24.01.2009
ABD ordusu Obama göreve geldikten sonra El Kaide lideri Ladin'in de saklandığı iddia edilen Pakistan-Afganistan sınırında operasyon başlattı..
ABD'nin yeni başkanı Barack Obama görevi aldığı ilk 3 günde Guantanamo üssü ve işkence, Filistin- İsrail sorunu, Irak'tan çekilme gibi konulara art arda kararnamelerle neşter vurdu. En çok merak edilen ise selefi George W. Bush'un 11 Eylül terör saldırılarından sonra Irak ve Afganistan'da yürütülen teröre karşı savaşta uygulayacağı stratejilerdi.

CASUS UÇAKLARLA
Seçim kampanyaları sırasında Irak'tan çekilmeyi ancak Pakistan ve Afganistan'da El Kaide ve Taliban'a karşı operasyonları yoğunlaştırmayı vaat eden Obama yönetimi iş başına gelir gelmez ABD ordusu bu yönde çalışmalarını başlattı. Dün insansız bir uçakla Pakistan'ın Vaziristan bölgesinde yapılan askeri operasyonda 5 teröristin yakalandığı açıklandı. Afganistan'ın Pakistan sınırına yakın bölgelerinde ise bir grup ABD özel birliği Taliban üyelerinin peşine düştü.

YİNE SİVİLLER ÖLDÜ
Obama seçim kapmanyaları sırasında Pakistan'ın El Kaide üyelerini barındırmaktan vazgeçmesi gerektiğini söylemiş, Irak'tan çekilme ile birlikte Afganistan ve Pakistan'daki terör faaliyetlerini durdurmaya öncelik vereceğini belirtmişti. Bölgeden gelen haberler ise 22 sivilin operasyonda öldüğü yönünde.

PROVAYA RAĞMEN ŞAŞIRMIŞ
Time dergisi Obama'nın tarihi yemin törenine hazırlanmasını fotoğrafladı. Tören öncesi son saatlerini ailesiyle bir arada geçiren Obama İncil'e el basarak yemininin provasını yapmasına rağmen tören sırasında yine de şaşırdı. Ve ikinci kez yemin etmek zorunda kaldı.