kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erol Bilecik

'Alacaklarımızı sigortaladık durgunlukta rahat ettik'

TİMUR SIRT
25.01.2009
Index Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, "Alacaklarımızı sigortalayarak durgunlukta bayilerimizin nakit akışı ve bilanço disiplini ile rahat etmesini sağladık" dedi..
2001 krizinde elde ettikleri deneyimle büyüme kaydettiklerini belirten Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, kendilerine kredi açan firmaların sigorta yöntemini bayiler için bu yıl kendilerinin de kullanarak krizde kafalarının rahatladığını daha güven içinde iş yaptıklarını söyledi. Bilecik, "Böylece Anadolu'da pek çok firma sigorta şirketinde iyi not almak için nakit akışı ve bütçe disiplinine dikkat etmeye başladı. Bu krize daha sağlıklı girmemizi sağladı. Önceleri zorlanma oldu. 'Bana niye bu kadar kredi açıyorsun, yıllardır iş yapıyoruz' diyenler oldu. Ancak kriz bize doğru iş yaptığımızı gösterdi. İş ortaklarımız da şimdi bize teşekkür etti" diye konuştu.

KRİZ TECRÜBEMİZ VAR
Kriz tecrübesine dikkat çeken Bilecik, "Ülkemizde yaşayan ve iş yönetimi yapan kuşak bu süreçte en az 5- 6 defa kriz gördü. Şirketlerini yönetirken muazzam bir kriz yönetme tecrübesine sahip oldu. Bizim kuşak için 'iş hayatında artık hiçbir şey kabul edilemez' değil. Sürpriz değil" dedi. Finansman konularının işin parçası haline geldiğini kaydeden Bilecik, döviz kurlarının veya kredi maliyetlerinin aşırı oynaklığı gibi konuların yabancı olmadığına işaret etti. 2001 krizi ile 2008 krizi arasında çok fark olduğunu ortaya koyan Bilecik herkesin temkinli davrandığının altını çizdi ve sözlerine şöyle devam etti: "Türk finans sisteminin çok sıkı ve sağlıklı olması bu kez Türkiye'ye özgü olarak işi kolaylaştırıyor. Bu süreçte tüm finansal kurumların, bankaların Bilişim sektörüne karşı duruşlarında en küçük bir negatiflik görmedik, duymadık! Doğal olarak tüm kurumlar temkinli ve 'Önce can sonra canan' demek zorundalar. "Bu krizde işin ilginç yanlarından biri, özellikle Avrupa ülkelerindeki Yönetici dostlarımızın bizlerden sıkça danışmanlık almalarıdır" diyen Bilecik konuyu şöyle özetliyor: "2 ayrı şirketimizin 2 ayrı Ortakları Avrupa kökenli. Pratikte Avrupalı ortaklarımızdan her zaman bilgi almak, iş tecrübelerini bize transfer etmelerini istemek, ortaklıklarımızda bizim tarafın en büyük beklentisi. Ve onlarda bunu memnuniyetle yaparlar. Fakat bu krizde işler tersine döndü."