kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TOBB 'Murat 124 dağılıyor' dedi, Bakan Çelik 'Lastiği tamir ediyoruz' yanıtı verdi

EVRİM ERGİN
25.01.2009
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ekonomiyi saatte 200 ile giden bir Murat 124'e benzetip arabanın dağılmak üzere olduğunu söyledi. Bakan Çelik ise "Murat 124'ün arızalarını tamir ediyoruz" cevabını verdi..
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği Ekonomiye Değer Katanlar ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu daha önce oda başkanları ile yaptıkları kapalı toplantıda anlattığı bir fikrayı tekrarladı. Fıkrada Türkiye'nin durumunu Ferrari ve Porsche'i sollamaya çalışan Murat 124'e benzeten TOBB Başkanı, otomobilin dağılmak üzere olduğunu söyledi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in yanıtı ise "Lastiği tamir ediyoruz" oldu. Konuşmaların Murat 124'ün üretildiği Tofaş fabrikasının bulunduğu Bursa'da yapılmış olması katılımcıların gülüşmelerine neden oldu.

ZORDAKİ ŞİRKETE 6 AY YARDIM
TOBB Başkanı kısa dönem çalışma ödeneği ile ilgili gelişmelerin son derece olumlu olduğunu belirterek, "Yasa sıkıntıda olanlara 'işçini çıkarma 3 ay maaşını ben vereyim' diyor. 2009'un tamamı krizle geçecek gözüküyor. Bu 3 ayı 6 aya çıkarmalı. Bir de buradaki bürokrasi azaltılmalı. Karar alma mekanizmasında TOBB da olmalı" dedi. "Enteresan bir maliye bakanımız var" diyen Hisarcıklıoğlu, "Bütün dünyadakiler somurtur bizimkisi gülüyor. Kurumlar vergisi yüzde 30'dan yüzde 20'ye indi. Tahsilatta yüzde 25 artış oldu. Bunu görmek lazım" dedi. Hisarcıkloğlu, bugün her vatandaşın hakkını araması gerektiğini ve bilgi edinme hakkı bulunduğunu belirterek, "Ancak aranızda hakkını arayabilecek bir babayiğit var mı bilemiyorum. Çünkü siz hakkınızı aramaya kalktığınızda 'Şu defterlere bir bakalım' diyorlar. Bugün aranızda çok rahat bu defterleri gösterebilecek kaç kişi var. Benim bile bugün defterleri getir dediklerinde bacaklarım titriyor. Bunun için en çok kayıtdışı bize zarar veriyor ve en büyük savunucusu da bizler olmalıyız" dedi.