kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

25.01.2009
Harleyciler yolda kaldı
Özgürlüğün simgesi Harley Davidson'ın bileklerine kelepçe geliyor. Şirket 2008'in son çeyreğinde yüzde 58 zarar etti. Bakalım çeşitli protestolar için yollara düşen Harley'ciler şirketlerini kurtarabilecek mi?

İngiltere'nin karanlık yüzü
Enerji için dünya savaşları çıkaran İngilizler artık evlerinde enerji tasarrufu yapıyor. İngiltere'yi kriz vurunca tasarruf tedbirleri alındı. Noel Tatili sonrası evlerde elektrik kullanımı azaldı. Sanayi kullanım yüzde 1.5 düştü.

Çin'den Geithner'e yanıt
ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner'in Çin'in para birimi yuanda manipülasyon iddiasına Çin merkez bankasından "Geithner krizin üstünü kapatmak için bu tür suçlamalar yapıyor" yanıtı geldi.

Denetçiler de denetleniyor
Batan bankalardan sonra denetlenememekten şikayetçi dünya, çözüm ararken Hindistan'da PricewaterhouseCoopers'ın (PWC) iki denetçisi tutuklandı. Denetçiler şu anda sorguda ter döküyor.

Muslukçular eve dönüyor
Ucuz işgücünün Avrupa'da sembolü haline gelen 'Polonyalı muslukçu' krizle birlikte çareyi memlekete dönmekte buldu. İngiltere'ye para için giden Polonyalılar krize toslayınca evlerinin yolunu tuttu. Polonya her gün binlerce vatandaşının giriş yaptığını doğruladı.

Madoff'un son kurbanları
Bir bu kalmıştı... 50 milyar dolarlık bir yolsuzluk ile çok can yakan Madoff'un son kurbanları ortaya çıktı. Hayır kurumları ve hatta kiliseleri dolandıran Madoff, Yahudi hayır kurumlarını ve sinagoglarını da dolandırmış.

Sıkıntılı bir banka daha
Bir bankada Kaliforniya'dan... First Centennial Bank kapatıldı. Denetçilerin kapattığı bankanın San Diego ve Los Angeles'taki altı şubesi 26 Ocak'ta açılacak. Geçtiğimiz yıl 25 bankanın kepenkleri indirildi.
Haberin fotoğrafları