kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kuzey Gazze'de alarm

Giriş Saati : 25.01.2009 14:05
Güncelleme : 25.01.2009 22:21
Yeni Haber
İsrail uçakları evlerinizi terk edin bildirileri atıyor...

İSRAİL KABİNESİNDEN ASKERLERE TAM DESTEK

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik 3 hafta süren askeri operasyonlara katılan ve haklarında yabancı mahkemelerde "savaş suçu" davası açılması muhtemel askerlerine tam yasal destek verecek. Destek önerisinin, Savunma Bakanı Ehud Barak'ın Adalet Bakanlığı ve askeri yetkililerle yaptığı istişarelerin ardından geldiği belirtildi. Jerusalem Post gazetesinin yayınladığı öneride, Gazze operasyonunun, İsrail'in güneyine yönelik binlerce roket saldırısının ardından, "uluslararası kurallara uygun bir meşru savunma" olduğu ifade ediliyor. İsrail kabinesi de, ordunun sivillerin operasyondan zarar gelmemesi için elinden geleni yaptığını savunmaya devam ediyor. İsrail Başsavcısı Menahem Mazuz'un İsrail'in operasyon sonrasında uluslararası mahkemelerde dava açılabileceği uyarısının ardından Barak, bu tür eylemlere karşı özel bir hukuk ekibi oluşturmuştu.

GÜN GÜN GAZZE KATLİAMI- GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"HAMAS SİLAHLANMAYA DEVAM EDECEK"

Hamas, silahlanmaya ve askeri kapasitesini geliştirmeye devam edeceğini ve "hiçbir gücün bu amaca ulaşmalarına engel olmayacağını" bildirdi.

Hamas'ın Lübnan'daki temsilcisi Usame Hamdan, Beyrut'ta yaptığı konuşmada, "ne uçak gemilerinin, ne de hava ve deniz denetiminin, silah sahibi olmalarına veya Gazze Şeridi ve Batı Şeria'ya silah sokmalarına engel olabileceğini" belirtti.

"İsrail'e karşı direnişin devam etmesi ve kazanması gerektiğini, bunun için de silah sahibi olmalarının meşru hakları olduğunu" kaydeden Hamdan, "alınan önlemler ne olursa olsun, boyun eğmeyeceklerini ve direniş için silahlanmaya devam edeceklerini" söyledi.