kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk berber serbest

Giriş Saati : 25.01.2009 15:56
Güncelleme : 25.01.2009 22:15
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Türk berber serbest
Suudi Arabistan'da idama mahkûm edildikten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türk yetkililerin girişimiyle affedilen Sabri Boğday serbest bırakıldı.

Tutukluluk hali dün sona eren Sabri Boğday, kaldığı hapishaneden başka bir yere nakledildi ve Türkiye'ye dönmek için resmişlemlerinin tamamlanmasını bekliyor. Suudi Arabistan yetkilileri ile Cidde'deki Türk Başkonsolosluğu yetkililerinin gözetiminde bulunan Boğday, işlemleri tamamlandıktan sonra Türkiye'ye gönderilecek.

Bulunduğu yerden Cihan muhabirinin sorularını cevaplayan Sabri Boğday, serbest bırakıldığından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. "Bunca sıkıntıdan sonra serbest bırakılmam beni çok sevindiriyor" diyen Türk berber, ancak yine de karışık duygular içinde olduğunu ifade etti.

Affedilmesinde ve serbest bırakılmasında büyük katkıları olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz'e çok teşekkür ettiğini söyleyen Boğday, ayrıca tutukluluk döneminde kendisini sık sık arayan ve durumuyla yakından ilgilenen Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Naci koru ve Cidde Başkonsolosu Salih Mutlu Şen'e de çok minnettar olduğunu belirtti. Boğday, Suudi Kralı Abdullah'ın da kendisiyle yakından ilgilenmiş olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ve kendisine minnettar olduğunu aktardı.

"AİLEMİ ÇOK ÖZLEDİM"

"Ailemi çok özledim." diye konuşan Sabri Boğday, kısa bir süre içinde onlara kavuşacak olmasının da kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Boğday, Cihan aracılığıyla ailesine selamlarını iletmek istediğini dile getirdi.

Sabri Boğday'ın serbest bırakılması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şubat ayında Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği ziyaret öncesinde Suudi yönetiminin bir jesti olarak da yorumlanıyor. Cihan'a konuşan Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Naci Koru, Suudi Kralı Abdullah'ın Türk berberi affetmesinin güzel bir olay olduğunu ve bundan memnuniyet duyduklarını söyledi. Boğday'ın serbest bırakılmasının iki ülke ilişkilerinin nasıl geliştiğinin bir göstergesi olduğunu kaydeden Naci Koru, "Elçilik olarak biz de memnunuz. İnşallah böyle bir olayla bir daha karşılaşmayız." dedi.

Öte yandan işlemleri tamamlandıktan sonra Sabri Boğday'ın Türkiye'ye dönüş masrafının da Türk büyükelçiliği ve başkonsolosluğu tarafından karşılanacağı öğrenildi.

Hatay'ın Samandağ ilçesinden yaklaşık 12 yıl önce Suudi Arabistan'a giderek Cidde kentinde berber dükkanı açan Sabri Boğday (31), tartıştığı Mısırlı terzi komşusu tarafından dini değerlere küfür ettiği gerekçesiyle şikayet edilince tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Boğday, ardından defalarca mahkemeye çıkan ve hakkında idam kararı alınmıştı. Türki yetkililerin de serbest bırakılması için yoğun girişimde bulunduğu Boğday'ın tövbesi, bu ay başlarında Cidde Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

(CİHAN)