kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kasırgada 15 kişi hayatını kaybetti

Giriş Saati : 25.01.2009 11:07
Güncelleme : 25.01.2009 22:20
Yeni Haber
İspanya ve Fransa'yı vuran kasırga 4'ü çocuk 15 kişinin ölümüne neden oldu...
Saatteki hızı 150 kilometreyi aşan kasırgada dün Barselona yakınlarındaki Sant Boi de Llobregat bölgesindeki bir spor merkezinin çökmesi sonucu 4 çocuk hayatını kaybetti, 9 çocuk da yaralandı. İspanyol medyası, çocukların dışarıda beyzbol oynarken, şiddetli rüzgar nedeniyle spor merkezinin içine sığındıklarını bildirdi.

Barselona'da şiddetli rüzgar nedeniyle çöken duvarın altında kalan 52 yaşındaki bir kadın hayatını kaybederken, Castilla Leone bölgesinde de kasırganın etkisiyle yerinden fırlayan bir kapının çarptığı kadın öldü. İspanya'nın kuzeybatısındaki Galicia'da devrilen ağacın altında kalan bir kişi öldü. Ülkenin güneybatısındaki Alicante bölgesinde ise 51 yaşındaki adam üzerine duvar çökmesi sonucu hayatını kaybetti. Galicia açıklarında fırtınaya yakalanan 6 denizciden birinin de kurtarılamadığı ifade edildi.

Katalonya bölgesinde ise yine kasırgadan kaynaklanan olayda 60 yaşındaki bir adam hayatını kaybetti. Fransa'nın güneybatısında ise 2'si, binalarının üzerine ağaç devrilmesi sonucu, toplam 5 kişi öldü. Bu arada kasırganın vurduğu bölgelerde milyonlarca dolarlık maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Elektrik direklerinin devrilmesi sonucu birçok kasaba elektriksiz kalırken, tren ve deniz seferleri de iptal edildi. Pirene Dağları üzerindeki birçok kayak merkezi de çığ tehlikesi nedeniyle kapatıldı. Bazı hava yolu firmaları da kasırganın etkili olduğu bölgelerdeki uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı.

İHA