kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mısır Türk heyetini sınır dışı etti

Giriş Saati : 25.01.2009 15:47
Güncelleme : 25.01.2009 22:20
Yeni Haber
Mısır, Gazze'ye gitmek isteyen, aralarında 2 eski milletvekilinin de bulunduğu 30 kişilik Türk heyetini sınır dışı etti. Türk heyeti buna rağmen Refah'tan ayrılmadı...
Mısır Dışişleri Bakanlığı'na yakın kaynaklar ve Masravi isimli internet sitesinin iddiasına göre Türkiye'den insani yardım amacıyla Gazze'ye giden eski AK Parti milletvekilleri Süleyman Gündüz ile Muhammet Polat'ın yanı sıra Yeryüzü Doktorları, İsra Derneği, Cansuyu ve diğer insani yardım kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve doktorlarının da aralarında bulunduğu 30 kişilik heyet, Mısır'a hakaret ettikleri gerekçesiyle sınır dışı edildi. Fakat Türk heyeti bölgeden ayrılmamakta ısrar etti. Mısır polisinin Türk heyetine yönelik kaba davranışları Mısır Dışişleri Bakanlığı'na bildirilmesine rağmen Mısır konu ile ilgili herhangi bir girişimde bulunmadı. Türk heyetinin zor şartlarda Refah'ta kaldığı, en temel ihtiyaçlarının bile karşılanmasına izin verilmediği bildiriliyor. Mısır Dışişleri Bakanlığı ise olayın iki ülke arasında diplomatik krize sebep olmasından korkuyor.

Mısır, İsrail'in Gazze'ye saldırısından sonra uluslararası kamuoyunun büyük tepkisine sebep olmuştu. İngiltere, Güney Afrika, Lübnan ve Sudan'da yapılan gösterilerde Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in resimleri yakıldığı için Mısır bu ülkelerden gelen yardım kuruluşlarına sınırlı şekilde izin veriyor.

İHA