kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Devlet vatandaşı Hazine gelirine ortak edecek

HAZAL ATEŞ - ANKARA
22.01.2009
Yatırımcı için yeni bir enstrüman geldi. Hazine, 28 Ocak'ta Gelire Endeksli Senet ihraç edecek. 4 kârlı KİT'in faaliyetlerinden elde edilen gelirler bu senetlerin getirisi olacak..
Hazine Müsteşarlığı, yurtiçi tasarrufların artırılması, Devlet İç Borçlanma Senetlerinin (DİBS) yatırımcı tabanının geliştirilmesi ve finansman araçlarının çeşitlendirilmesi amacıyla Gelire Endeksli Senet (GES) ihraç edecek. Böylece, kriz nedeniyle altın, borsa, döviz ve tahvildeki gelişmelerini yakından takip eden yatırımcı için de yeni bir enstrüman sunulmuş olacak. GES'lerin getirileri, KİT statüsündeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden (KIYEM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olacak. Bu enstrüman 3 yıl vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, TL cinsinden ve 3 yıl vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli dolar cinsinden ihraç edilecek.

İMKB'DE İŞLEM GÖRECEK
Gelire Endeksli Senetlerin minimum getiri garantisi olduğuna dikkat çeken yetkililer, yatırımcının gelir payındaki değişimden olumsuz etkilenmeyeceği belirtiyor. Senetler İMKB tahvil ve bono piyasasında işlem görecek. İhraç edilecek TL cinsi ve dolar cinsi GES'lerin toplam nominal değeri 1.9 milyar TL tutarında olacak. GES'ler, Müsteşarlık tarafından 28 Ocak 2009 tarihinde bankalara doğrudan satış yöntemi ile ihraç edilecek. Bankaların 26 Ocak 2009 ve 27 Ocak 2009 tarihlerinde talepte bulunması gerekiyor.