kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşçi başladı serveti göz kamaştırdı

23.01.2009
34 yıllık başkan Mustafa Özbek KKTC'ye de yayın yapan Avrasya TV'nin sahibi

Avrasya TV'de Mustafa Balbay, Emin Çölaşan ve Hulki Cevizoğlu program yapıyor

Evindeki 4 saatlik aramanın ardından Özbek, saat 11.20'de gözaltına alındı

Polisler binada arama yaptığı sırada Avrasya TV canlı yayını kesmedi

Sendikanın ve Mustafa Özbek'in mal varlığı hakkında soruşturma talebi söz konusu

Metal İş binasındaki aramada hediye için paketlenmiş 5 kolide 250 lüks kol saati bulundu

Mustafa Özbek 1940'da Kırıkkale'de doğdu. Evli ve 6 çocuk babası. Askerliğinin ardından MKEK Mühimmat Fabrikası'nda imalat tornacısı olarak iş yaşamına başladı. 1971'de o zamanki adıyla Kırıkkale Metal-İş Sendikası'nın ikinci başkanlığına seçilerek sendikacılığa adım attı. Türkiye Metal-İş Federasyonu'nun Türk Metal Sendikası adını almasından sonra, 8-9 Kasım 1975'de yapılan ikinci genel kurulda genel başkanlığa seçildi. 22 Temmuz 2007'deki genel seçimler öncesi, milliyetçisağ söylemle yola çıkan Özbek, "Diyalog Grubu" oluşturdu. Bu grupta, Prof. Dr. Hasan Ünal'ın yanı sıra emekli orgeneral Hurşit Tolon ve emekli tümgeneral Alaattin Parmaksız da yer aldı. 7 yıl Genelkurmay'ın harekât ve istihbarat birimlerinde; dört yıl da Hakkâri'de görev alan Parmaksız'ın, emekli albay Fikri Karadağ ve Muzaffer Tekin ile birlikte, Danıştay saldırısının arkasındaki isim olduğu ileri sürüldü.

TÜRKİYEM TOPLULUĞU'NU KURDU
Mart 2006'da, 532 kuruluş ve 132 derneğin yer aldığı Türkiyem Topluluğu'nu kuran Özbek, Türk Metal Sendikası öncülüğünde partileşme çalışmalarını başlattı. Özbek, "Atatürkçü Düşünce Derneği'nden manevi destek alıyoruz" dedi. ADD Başkanı emekli orgeneral Şener Eruygur yalanladı. 60 ilde teşkilatı bulunan Türkiyem Topluluğu'nun 167 kişilik danışma kurulunda, Rauf Denktaş, emekli orgeneral Hurşit Tolon, tarihçi-yazar Turgut Özakman, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Kafalı, eski bakanlardan Enis Öksüz ve Şerif Ercan, gazeteci Mustafa Balbay ve eski Anayasa Mahkemesi üyesi Güven Dinçer de var. Türkiyem Topluluğu'nun Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'ndeki ilk toplantısına Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Öztürk, eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, eski Kültür Bakanı Agah Oktay Güner, öğretim görevlileri, emekli askerler katıldı.

"11'İNCİ DALGA BİZE VURDU"
Ergenekon operasyonunun 11. dalgasında şok baskına uğrayan ART televizyonu spikeri, televizyon binasındaki aramayı, "ART'de şu anda aramalarla karşı karşıyayız" cümlesiyle duyurdu. Spiker, kendi ekranlarında program yapan Emin Çölaşan'la kurduğu telefon bağlantısında yönelteceği soruya da "Bugün de 11. dalga bize vurdu. Neler söyleyeceksiniz.." cümlesiyle başladı. Avrasya Radyo Televizyonu'nda sabah başlayan araştırma 14 saat sonra sona erdi.