kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TÜSİAD'ın 2008 bütçesine onay çıktı. Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç (sağdan ikinci) da genel kurula katılanlar arasındaydı.

Patronlar kulübü açık pozisyon verdi, Sabancı yönetimi kibarca eleştirdi

Barış ERGİN- Evrim ERGİN / EKONOMİ
22.01.2009
TÜSİAD, Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı yeniden başkan seçti. Ancak derneğin genel kuruluna başkanlık değil verilen 484 bin liralık bütçe açığı damgasını vurdu. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ciddi değişim ve tasarruf tedbirlerinin alınmasını istedi..
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) başkanlığa ikinci kez Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı seçti. Ancak bu yılki toplantıya damgasını vuran seçimler değil bütçe oldu. Yıllık üye aidatı 17 bin TL olan derneğin 2007'de artı veren bütçesinin bu yıl 484 bin TL açık vermesi eleştiri konusu oldu. TÜSİAD'ın İstanbul'da yapılan 39'uncu genel kurulunda gündem dışı söz alan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın hedefinde bütçe vardı. Sabancı ciddi değişim ve tasarruf tedbirleri alınması gerektiğini söylediği konuşmasında "Sakıp Bey (Sabancı) 'zor oyunu bozar' derdi. Bugün, bu yıl zor oyunu bozan bir yıl. Dolayısıyla ben TÜSİAD'ın yeni yönetiminin her şeye yeniden bakmasını rica ediyorum. Birçok rapor var. Türkiye değişti, gelişti, birçok özel sektör, özel üniversite oluştu. Acaba onlar yapamazlar mı artık?" diyerek TÜSİAD'ın araştırma ve raporlarını eleştirdi. Sabancı, "1989'da eğitim reformu ile ilgili rapor yaptığımızda ilktik. Bugün eğitim reformuyla ilgili bütün vakıfların çok etkin çalışan bir eğitim reformu girişimi var. Bunun gibi çok değişen bir ortam var. Ben bu bütçeyi prensip itibariyle onaylayalım, ancak burada ciddi bir değişim ve tasarruf beklentisiyle onaylayalım diye sizlere sunuyorum'' dedi.

BEN DE İMZA ATIYORUM
TÜSİAD'ın 12 kurucusundan biri olan Feyyaz Berker ise "Güler Hanım'ın (Sabancı) böyle bir konuşma yapacağını bilmiyordum ama bu sözlerinin altına ben de imza atarım" diyerek bütçeyi eleştirdi. TÜSİAD Başkanı Yalçındağ ise açığın kambiyo zararları nedeniyle oluştuğunu vurguladı ve önümüzdeki yıl 800 bin TL fazla vereceklerini açıkladı. Yalçındağ, "30 yıl önce bu kadar teknik ve akademik çalışma yapan kuruluş yoktu. Artık çok fazla örgüt var. Ama gerçekten yapacak çok şey var" dedi.
Haberin fotoğrafları