kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakan Çelik sınıfta kaldı

AA
Giriş Saati : 23.01.2009 12:43
Güncelleme : 23.01.2009 19:03
Yeni Haber
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, ''öğretmen atamaları, eğitime ayrılan bütçe, ders kitaplarının denetimi, ek ders ücretleri, mevzuatı ve mahkeme kararlarını uygulama, aldığı görevi yerine getirme başarısı ve eğitim sisteminin sorunlarını çözme'' derslerinden sıfır puan aldığını savundu

Koncuk, İçkale Otel'de düzenlediği basın toplantısında, yarı yıl tatilinin bugün başladığını ve öğrencilerin karne aldığını hatırlattı. Sendika olarak Milli Eğitim Bakanı Çelik için de bir karne hazırladıklarını belirten Koncuk, Çelik'in karnesinin kırıklarla dolu olduğunu iddia etti.

Bakan Çelik'in ''öğretmen açığının giderilmesi, öğretmen atamaları, eğitime ayrılan bütçe, ders kitaplarının denetimi, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarına duyarlılık, ek ders ücretleri, ekonomik krize karşı çalışanlarının hakkını savunma, mevzuatı ve mahkeme kararlarını uygulama, aldığı görevi yerine getirme başarısı ve eğitim sisteminin sorunlarını çözme derslerinden sıfır puan aldığını'' savunan Koncuk, şöyle konuştu:

''Bakan Çelik'in elbette bütün dersleri kötü değildir. Güvencesiz öğretmen istihdamı, yani sözleşmeli, ücretli, vekil öğretmen uygulaması, atamalarda usulsüzlük kadrolaşma, adam kayırma, vekaleten görevlendirmeler, keyfi uygulamalarla eğitim çalışanlarını birbirine düşürme, eğitimcileri aldatma, popülist politikalar üretme, okulların giderlerini velilerin ve okul yönetiminin sırtına yükleme, sendikalarla ilişkilerde taraf tutma ve eğitimi siyasallaştırma derslerinden bakan tam 100 puan almıştır.

Bu performansla Hüseyin Çelik'e Milli Eğitim Bakanı olduğunun hatırlatılmasında fayda görülmüştür. Sayın Bakan'ın temsil ettiği kesimin beklentilerine karşı duyarlılığının arttırılması için gayret gösterilmesi, eğitim hayatımızın sağlığı açısından önem taşımaktadır. Bu nedenle Bakan Çelik'in ikinci dönem derslerine daha çok çalışması ve kırık notlarını düzeltmesi için ikaz edilmesine karar verilmiştir.''

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN UYGULAMASI SONA ERDİRİLSİN

Koncuk, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve buna uygun olarak tek kanaldan öğretmen istihdamı sağlanması gerektiğini söyledi. Aynı okuldan mezun, aynı formasyonu almış kişilere farklı farklı uygulamalar yapılmasını doğru bulmadıklarını belirten Koncuk, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının bir an önce sona erdirilmesini istedi. Koncuk, sözleşmeli öğretmenlerin tamamının hiçbir şarta bağlı olmaksızın kadroya atanması gerektiğini dile getirdi.

Sendika olarak yaptıkları araştırmalara göre Türkiye genelinde 150 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu kaydeden Koncuk, ''Bir an önce atama bekleyen 190 bin öğretmen adayının beklentilerine cevap verilmelidir'' dedi.

Eğitim kurumlarının yaklaşık 25 binin yöneticilerinin vekaleten görevlendirildiğini ifade eden Koncuk, ''Asaleten atama şartlarını taşıyan yüz binlerce öğretmen varken vekaleten görevlendirme yapılması oldukça düşündürücüdür'' diye konuştu. Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığında usulsüz atamaların yapıldığını iddia ederek, yargıya da taşıdıkları Van'daki bir atamayı hatırlattı.

Türkiye'de sınıf başına düşen öğrenci sayısı, öğretmenlerin çalışma saatleri ve aldıkları ücretlerin de OECD ülkelerinin gerisinde olduğunu savunan Koncuk, ''Eğitime çağ atlattım diyen bir bakanın bu rakamları dikkate alması lazım'' dedi.