kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Türkiye, Nabucco gazında yüzde 15 pay almakta ısrarlı

21.01.2009
Nabucco Boru Hattı konusunda Ankara taşınacak gazın yüzde 15'ini alma konusunda ısrar ediyor. Görüşmelerde ilerleme var..
Dogalgaz krizinin Hazar gaz kaynaklarını Avrupa'ya taşıyacak Nabucco Boru Hattı'nın önemini artırmasıyla Avrupa ve Türkiye görüşmelerde ilerleme kaydetmeye başladı ancak Ankara taşınacak gazın yüzde 15'ini alma konusunda ısrar ediyor. Türkiye- Avusturya arasında yapılacak, toplam maliyeti 12 milyar dolar olarak öngörülen hattan 30 milyar metreküp gaz taşınması hedefleniyor. Reuters'a bilgi veren Enerji Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türkiye'nin Nabucco Projesi'ne yönelik desteğinin devam ettiğini ve bazı kritik noktalardaki pozisyonunu koruduğunu ifade etti. Yetkili "Avrupa Birliği halen 'Şirketlerin arz güvenliği misyonu yoktur, Türkiye böyle hareket etmemeli' diyor ancak Türkiye'de kurumların arz güvenliği sorumluluğu var. Bu çerçevede gelen gazın yüzde 15'inin Türkiye'ye verilmesi gerekli" dedi.

AY SONUNDA ZİRVE
Botaş'tan bir yetkili, bu ayın sonunda Budapeşte'de bir zirve yapılacağını ve önemli konularda adım atılmasının beklendiğini söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan bu hafta Brüksel'de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB ile müzakerelerinde enerji başlığının bloke edilmesi durumunda, Nabucco'daki durumun gözden geçirileceğini söylemişti. Bu açıklama, Avrupa'da bazı yetkililerin eleştirisine neden olmuştu.