kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Haberler kötü: Bir günde 21 bin kişi işini kaybetti

21.01.2009
Küresel ekonomik krizin artçı sarsıntıları sürüyor. Dünya ekonomisine yön veren yedi şirket toplam 21 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor..
Dünyanın en büyük madencilik şirketi BHP Billiton dünya genelinde 6 bin çalışanını işten çıkaracağını bildirdi. Şirketin 41 bin kadrolu, 60 bin sözleşmeli çalışanı bulunuyor. Dünyanın en büyük eğlence şirketlerinden Warner Bros da şirketin işgücünün yüzde 10'unu temsil eden 800 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi. İşten çıkarmaların büyük çoğunluğu stüdyoların merkezi konumundaki Burbank California'da olacak.

İSVEÇLİ DEV 5 BİN KİŞİ ÇIKARACAK
ABD'li radyo istasyonlarının en büyük ortağı konumundaki Clear Channel de şirketin işgücünün yüzde 9'unu teşkil eden bin 850 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.Yüksek teknolojili ses araçlarıyla tanınan ABD'li Bose Corp, şirketin işgücünün yüzde 10'unu oluşturan bin kişiyi işten çıkaracak. ABD'li sanayi malzemeleri üreticisi Eaton firması, 5 bin 200 kişiyi daha işten çıkarıyor. Dünya çapında 80 bin kadar kişiye istihdam sağlayan Eaton, geçen yıl 3 bin 400 çalışanının işine son vermişti. İsveçli iletişim teknolojisi şirketi Ericsson, 5 bin personeli işten çıkaracak. Macaristan'ın Györ şehrinde faaliyet gösteren Audi Macaristan'ın işgücünün yüzde 25'ine denk gelen bin 600 çalışanın işine son vereceği duyuruldu. Kanada'nın en büyük telekom şirketi Bell Canada ise bin 500 çalışanına cazip emeklilik teklif ettiğini duyurdu. 41 binden fazla çalışanı olan Bell Canada, emeklilik teklifinin erken emeklilik olmadığını, bu yıl ve 2010'da emekli olmaya uygun kişilere önerildiğini kaydetti.