kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
DEİK Türk-Alman İş Konseyi Başkanı Şahenk (ortada) ve Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Kuntz ekonomiyi değerlendirdi.

'Yakın zamanda sürpriz yatırım haberleri gelecek'

21.01.2009
Ferit Şahenk likidite sorununa rağmen kriz öncesinden daha çok para olduğunu belirtti ve kısa zaman içinde Türk işadamlarının yurtdışında sürpriz yatırımlar yapacağını söyledi..
Dünyada yaşanan krizi hazırlayan ve ekonomiye yansımasına neden olan finans sektörü, sürekli likiditeyi azaltmak ve sonrasında kredi musluklarını kapamakla eleştirildi. DEİK Türk - Alman İş Konseyi'nde konuşan Doğuş Holding CEO'su ve Konsey Başkanı Ferit Şahenk ise likidite krizine vurgu yaparak aslında şu anda dünyada para bulunduğunu ancak bu paranın neredeyse sıfıra yakın getirisi olan Hazine bonolarına ve devlet tahvillerinde durduğunu vurguladı. Şahenk'e göre bunun nedeni insanların daha çok yatırımlarını beklemeye alması ve fiyatların düşeceğine inanması.

SAĞLAM BANKALAR AVANTAJ
Ferit Şahenk bu süreçte sağlam bir yapıya sahip olan Türk bankacılığının bir avantaj yarattığını da dile getirdi. Ferit Şahenk Türk iş dünyasına da inandığını belirterek, "Türkiye'nin hem Ortadoğu hem Orta Asya hem de Rusya'da iş yapabilecek çok kabiliyetli insanları var. Ben Türklerin bir çok sektörde 5-6 ay içinde çok ilginç haberler getireceklerine inanıyorum" dedi.

NEGATİF OLMAK DAHA KOLAY
"Tabi ki zor bir dönem dünyada cevabı kimsenin bilmediği bir dönemde yaşıyoruz. Negatifliğin ve kötümserliğin çok daha rahat yapılabildiği bir dönemde yaşıyoruz" diyerek mevcut bakış açısını eleştiren Şahenk'e göre dünya devletleri çok büyük paraları piyasalara pompalıyorlar. Merkez Bankaları'nın da tüm dünyada ortak bir şekilde hareket ettiğini dile getiren Şahenk'e göre korumacılık tedbirlerinin alınması ve Ortadoğu ve Orta Asya'dan gelecek olan paraya karşı bir cephe alınması atılabilecek en kötü adımlar.
Haberin fotoğrafları