kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

21.01.2009
ABD Senatosu Geithner'ı oylayacak
ABD Senatosu'nda bugün Timothy Geithner'in Hazine Bakanlığı'nın oylaması yapılacak. Geithner'in IMF'de çalıştığı yıllarda kendi serbest çalışma ve sağlık vergilerinin de tamamını ödemediği ortaya çıkmıştı. Geithner son olarak Fed New York Başkanı olarak görev yapıyordu. Geithner'ın bakanlığının onaylanması bekleniyor.

Hypo da bir kez daha kurtarıldı

Ticari gayrimenkül kreditörü Hypo Real Estate Holding, Alman hükümeti tarafından bir kez daha kurtarıldı. Hypo borç garantisi olarak 12 milyar euro destek alacak. Böylece hükümetin Hypo Real Estate'e sağladığı borç garantisi desteği 42 milyar euroya ulaştı. Hypo, ekim ayı başında da 50 milyar euro sermaye desteği almıştı.

Parlamento'ya şok mudi baskını
Ekonomik krizin pençesindeki İzlanda'da siyasi tansiyon bir türlü düşmüyor. 2009'un ilk oturumunu gerçekleştirmek için parlamentoya gelen meclis üyeleri ve başbakan Başbakan Geir Haarde, bina önünde toplanan 1000 kişi tarafından kar topu ve yumurta yağmuruna tutuldu. Göstericiler Parlamento önünde bulunan Noel Ağacını da ateşe verdi.

Manchester United göğsünden vuruldu
Sigorta şirketi American International Group (AIG), Manchester United ile yaptığı forma sponsorluğu sözleşmesini yenilemeyeceğini açıkladı. Dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizden olumsuz etkilenen AIG, geçen yıl eylül ayında hükümetten aldığı destek sayesinde iflasın eşiğinden dönmüştü.

Fransa'yla ABD arasında peynir krizi

Fransa, rokfor peynirlerine yüksek ithal vergisi koyan ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne şikâyet edecek. ABD Ticaret Bakanlığı, AB'nin hormonlu Amerikan sığır eti ithalatına koyduğu yasağa tepki olarak rokfor peynirlerinin ithalatı için alınan gümrük vergisinin 23 Mart tarihinden itibaren üç misli artırıldığını açıklamıştı. Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilen içi küflü güzel kokulu peynirden ABD'ye her yıl yaklaşık 400 bin ton ihraç ediliyor.