kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başkent'te şüpheli valiz fünye ile patlatıldı

Giriş Saati : 21.01.2009 09:11
Güncelleme : 22.01.2009 00:06
Yeni Haber
Ankara Esat'ta yol kenarındaki bir otomobilin yanındaki şüpheli valiz, polis ekiplerinin sokağı araç ve yaya trafiğine geç kapatması nedeniyle güçlükle patlatıldı.

Olay yerine gelen bomba imha ekibi, çevrede güvenlik önlemi alınana kadar bekledi. Yolun trafiğe kapatılmasıyla fünye ile patlatılan valiz boş çıktı. Valizin patlatılmasından biraz önce yine bir otomobilin geçmesiyle, fünyenin devrilmesi dikkat çekti.

Olay, gece yarısı Seyranbağları Mahallesi Çat Sokak girişinde meydana geldi. Yol kenarındaki otomobilin hemen yanında bir valiz olduğu ihbarını alan polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı. Polis daha sonra bomba imha ekiplerine haber verdi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen bomba uzmanları, hazırlık yaptı. Polisin çevrede yeterli önlem almadığını söyleyen bomba ekipleri, polisten çevre güvenliğini tamamen sağlamasını istedi. Bunun üzerine olay yerine gelen takviye ekiplerle, sokağın giriş ve çıkışları trafiğe kapatıldı. Vatandaşların da yoldan geçişine izin verilmedi.

Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından bomba uzmanları harekete geçti. Pakette inceleme yapan uzman ekip, fünyeyi patlatmak istedi. Bu sırada bir otomobil daha olay yerinden geçti. Geçen araç, bomba uzmanının çantayı patlatmak için hazırladığı fünyeyi devirdi.
Uzun uğraşlar sonucu fünye ile patlatılan valiz boş çıktı.

(CİHAN)