kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar ısınacak - HARİTALI

Giriş Saati : 20.01.2009 07:44
Güncelleme : 20.01.2009 21:37
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun doğu bölgelerinin çok bulutlu, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin, Muş, Bingöl, Diyarbakır ve Şanlıurfa çevrelerinin kısa süreli ve aralıklı yağışlı, diğer yerlerin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, yurdun günMeteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri için tıklayınız...eydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde sis bekleniyor.

Ege: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte sis bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin kuzeybatı kesimlerinde hafif sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Artvin çevreleri yağmur ve karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) ile Muş ve Bingöl çevreleri kısa süreli ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kuzeydoğusunda sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Diyarbakır çevreleri aralıklı ve kısa süreli yağmurlu geçecek. Diyarbakır, Gaziantep ve Batman çevrelerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EN SOĞUK GECE EKSİ 20 DERECE İLE KARS'TA YAŞANDI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yarından itibaren hava sıcaklıklığının 2-3 derece azalacağı bildirildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, yeni bir yüksek basıncın etkisi altına girdi. Bölge genelinde sıcaklığın yarından itibaren 2-3 derece azalması bekleniyor.

Sabah saatlerinde puslu ve sisli havanın hakim olduğu bölgede gece ölçülen hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 19, Ağrı ve Ardahan'da 18, Kars'ta 20, Iğdır'da 15, Erzincan'da 4 derece olduğu bildirildi.

Gün içinde beklenen sıcaklıkların Erzincan'da 1, Iğdır'da 2 diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 5, Kars'ta 6, Ardahan'da 7 ve Ağrı'da 4 derece olduğu belirtildi.

Kar kalınlığının Palandöken Kayak Merkezi'nde 15 santimetre olduğunu bildiren yetkililer, Erzurum'da 9, Erzincan'da 7, Kars'ta 10, Ağrı'da 38, Iğdır'da 6, Ardahan'da 7 santimetre olarak ölçüldüğünü söyledi. Yetkililer, bölge genelinde hafta boyunca kar yağışı beklenmediğini kaydetti.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...