kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Pincus, ifadesinin alınması için emniyete götürüldü.

Yolcuları 'beğenmedi' uçmaktan vazgeçti

Cevdet ÖZDEMİR / SABAH
19.01.2009
Atatürk Havalimanı'nda dün bir 'ırkçılık krizi" yaşandı. ABD'li yolcu, "tipini beğenmediği Arap kıyafetli kişiler" olduğunu belirterek kalkışa hazırlanan uçaktan indi. Bu yüzden uçak iki saat rötar yaptı..
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-New York seferini yapacak olan Airbus 340 tipi uçağında dün bir 'ırkçılık krizi' yaşandı. THY ait uçakla New York'a gidecek olan Alman asıllı ABD vatandaşı Daniel Susman Pincus isimli yolcu, uçakta Araplar olduğunu söyleyerek son anda uçaktan inmek isteyince 2 saatlik rötar yaşandı.

OLAY POLİSE İNTİKAL ETTİ
THY'nin İstanbul-New York seferini yapacak uçağın yolcuları arasında bulunan Alman asıllı ABD vatandaşı Daniel Susman Pincus adlı kişi, "uçakta tipini beğenmediği Arap kıyafetli kişiler olduğunu" söyleyerek kalkışa hazırlanan uçaktan son anda inmek istediğini kabin görevlilerine söyledi. Pincus'un ısrarını yüksek sesle dile getirmesi üzerine olay polise intikal etti. Uçaktan indirilen Pincus, ifadesinin alınması ve pasaport iptal işlemlerinin yapılması için emniyete götürülürken bagajı da uçaktan indirildi. Havacılık kuralları gereği uçaktaki yolcu ve valizler indirildikten sonra tekrar güvenlik kontrolünden geçirilerek uçağa alındı. Yaşanan kriz nedeniyle THY'nin saat 11.40'da kalkması gereken uçağı yaklaşık 2 saatlik rötarla New York'a uçtu.