kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Putin'in çizdiği resim 1,1 milyon dolara satıldı

Giriş Saati : 19.01.2009 14:47
Güncelleme : 19.01.2009 23:23
Yeni Haber
Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in çizdiği karla örtülü pencere resmi St. Petersburg kentinde düzenlenen sergide 1,1 milyon dolara satıldı...
Rus ressamlara göre, Putin aslında resimle Ukrayna'ya "mesaj" yollamış.

St. Petersburg kentinde yılbaşı bayramı öncesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen hayırsever etkinliğine bu yıl Putin de katılmıştı.

Etkinlikte katılımcılar "Noel öncesi gece"yi anlatan resimler çizmişlerdi.

Fakat Putin'in çizdiği ve "Nakış" ismini verdiği karla örtülü pencere resmi daha fazla ilgi odağı oldu. Resim Moskova'da faaliyet gösteren özel galeri "Bizim vatandaş" tarafından 1,1 milyon dolara satın alındı.

Putin'e teknik konularda Rus ressam Nadejda Anfalova yardımcı oldu. Anfalova, "Ben başbakana sadece boyaların karıştırılmasında ve gereken fırçaların seçilmesinde yardımcı oldum. Gerçi bu resim çalışması kolay olmadı. Karşımızda ellerinde kamera ve fotoğraf bulunduran çok sayıda gazeteci dikilmişti." açıklamasında bulundu.

"PUTİN RESİMLE KİEV'E 'MESAJ' YOLLAMIŞ"

Rus haber portalı Newsru'ya yorumda bulunan bir Rus ressam, Putin'in aslında çizdiği resimle Kiev'e "şifreli mesaj" gönderdiğini iddia etti. Ressam, "Bu sadece, karla örtülü pencerenin değil, aynı zamanda da Rus doğalgazından yoksun kalan Ukrayna evinin soğutan donan penceresindir." dedi.
Putin'in söz konusu resmi çizdiği günlerde Rusya ve Ukrayna arasında doğalgaz savaşının da patlak verdiğine dikkat çekiliyor.

CİHAN