kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kıbrıs müzakereleri

Giriş Saati : 19.01.2009 11:32
Güncelleme : 19.01.2009 23:23
Yeni Haber
Kıbrıs Rum kesiminde yayımlanan Politis gazetesi, ''Brüksel'de Kıbrıs sorununun güvenlik boyutuyla ilgili nisan ayında uluslararası toplantı yapılacağını'' duyurdu...
Gazete, Kıbrıs sorununa ilişkin, ''Güvenlik ve Garantiler'' konusunun 6-7 Nisan tarihlerinde Brüksel'de ''kapalı kapılar'' ardında yapılacak toplantıda ortaya konulacağını yazdı.

Habere göre, Avrupa Siyaset Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenecek toplantıya Kıbrıs sorununa direkt müdahil olan ülkelerin temsilcileri ile AB ve BM yetkililerinin yanı sıra güvenlikle ilgili akademisyenler ve uzmanlar katılacak.

Çözüm sonrasında gerek adada, gerek tüm geniş bölgede güvenlik mekanizmasının tüm boyutlarının ele alınacağı toplantıda, taraflarca kabul edilmesi mümkün olan mevcut sistemin revizyonunun mümkün olup olmadığının araştırılması hedefiyle, garantilerle ilgili alternatif görüşler de gündeme gelecek.

GÜVENLİK 5 BAŞLIKTA

Gazete, güvenlik konusunun, ''Çözümden sonra Kıbrıs ile ilgili bölgesel ve iç güvenlik tehditleri''; ''Türkiye, Kıbrıs ve Avrupa Savunma ve Güvenlik Siyaseti''; ''Kıbrıs sorununun çözümünün hayata geçirilmesi garantisi: Kıbrıslı Türklerin, Kıbrıslı Rumların, Türkiye ve Yunanistan'ın rolü''; ''Kıbrıs sorununun çözümünün hayata geçirilmesi garantisi: BM, AB ve Uluslararası Toplumun Rolü''; ''Bölgesel Güvenlik Ortakları Olarak Türkiye, Yunanistan ve Birleşik Kıbrıs'' şeklinde 5 başlığa ayrıldığını da yazdı.

Bu arada, müzakerelerin başladığı 11 Eylül 2008'den beri ele alınan ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' ana başlığı altındaki konuların görüşülmesini 16 Ocak Cuma günü yapılan toplantıda tamamlayan liderler, 28 Ocakta mülkiyet konusunu müzakereye başlayacak.

AA