kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Beyaz Saray'da son kahvaltı

19.01.2009
Barack Obama'yı ABD başkanı yapacak yemin töreni öncesi George W. Bush ve eşi Laura, Beyaz Saray'ın yeni sahipleriyle son kahvaltılarını yapacak..
Yarın akşam yapılacak ABD başkanlık yemin töreni için heyecan dorukta. Barack Obama eski başkanlardan Abraham Lincoln'un tarihi yolculuğundan esinlenerek Philadelphia'dan yaptığı 220 kilometrelik tren yolculuğu sonunda dün varış noktası Washington'a geldi. Obama'nın yolunu tren raylarının kenarlarına pankartlar asarak bekleyen ABD'liler değişimi sembolize eden "Yes. We Can" (Evet. Yapabiliriz) sloganını tezahürat haline getirdiler. Trenin yolculuk sırasında durduğu Baltimore'da 100 bine yakın kişi Obama'nın kendilerine yaptığı kısa konuşmayı dinledi.

42 BİN POLİS
Törenin yapılacağı Washington'daki meydanda 42 bin beş yüz polisin güvenliği sağlayacağı açıklandı. Beş bin 265 güvenlik kamerasıyla izlenecek alana 1 milyona yakın kişinin toplanması bekleniyor. Obama çifti yemin töreni öncesi Beyaz Saray'da Bush ailesi ile birlikte bir kahvaltı edecek. Ardından sembolik bir törenle Beyaz Saray'ın anahtarı selefi Bush tarafından Obama'ya verilecek. Öte yandan, Barack Obama İngiltere Parlamentosu'nda konuşma daveti aldı. Obama bir Amerikan televizyonuna verdiği demeçte yemin töreninin kendisini çok heyecanlandırdığını söyleyerek "Son birkaç gündür geceleri bu yüzden gözüme uyku girmiyor" diye konuştu. Tören öncesi en çok merak edilen konulardan biri ise müstakbel First Lady Michelle Obama'nın hagi tasarımcının kıyafetini giyeceği. Gözlerin üstünde olacağı Bayan Obama'nın altın renginde göz kalemi kullanacağı öğrenildi. Öte yandan New York Times gazetesi tarafından yapılan bir ankette halkın Obama'dan beklentiler konusunda sabırlı olduğu ortaya çıktı. Buna göre yüzde 80 yeni başkanının değişim için zamana ihtiyacı olduğunu ancak 4 yıl sonra bambaşka bir ABD'yi yaratacığına inandıklarını söylüyor.
Haberin fotoğrafları